23. tra 2015.

Studenti iz Srbije i ove godine u svetskom polufinalu Imagine Cup takmičenja

U okviru projekta Start Imagine, koji je organizovalo udruženje studenata informatike FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka u saradnji sa kompanijom Microsoft Srbija i studiom za razvoj igara Mad Head Games, izabrani su predstavnici Srbije za učešće u svetskom polufinalu najvećeg studentskog tehnološkog takmičenja Imagine Cup u organizaciji kompanije Microsoft. Srbiju će u polufinalu predstavljati dva tima – u Innovation kategoriji tim TNT, a u Games kategoriji tim Gang of 4.

Pobednički tim TNT sa Fakulteta organizacionih nauka čine studenti Mihailo Stupar, Mihailo Milojević, Uroš Đurđević, Nikola Radulović i mentor Nemanja Stančić. Oni su napravili aplikaciju „CloudBand“ namenjenu ljubiteljima stvaranja muzike, koja im pruža sasvim nov način za to. Omogućeno je biranje instrumenta neke pesme kao i dodavanje zvuka svog instrumenta ili glasa na već postojeće.


Pobedu u kategoriji Games odneo je tim Gang of 4 koji čine Dimitrije Miković (Viša politehnička), Pavle Goloskoković (Elektrotehnički fakultet), Dušan Stanković (Računarski fakultet) i Luka Glavonjić (Čačanska gimnazija). Njihov mentor bio je Uroš Banješević, iz Mad Head Games studija. Pobednička igra "Jethlete" namenjena je igračima performans igrica.


Izboru najboljih timova u zemlji prethodila je Start konferencija sa nizom predavanja o preduzetništvu, pokretanju startup-a i gamingu. Predavanja su držali Zoja Kukić (autor u starit.rs), Đorđe Stepanić (autor i osnivač IoT Srbija zajednice i bloga), Ranko Trifković (freelancer game designer, menadžer i kreativni pisac i jedan od osnivača ovog bloga) i Žarko Ptiček (specijalista za IT pravo).

Finalu u Games kategoriji na Univerzitetu Metropolitan prethodila su predavanja Marka Selakovića i Vladimira Miloševića, Android developera iz kompanije PSTech, a govorili su i Vid Rajin i Nikola Zorkić, producenti iz Mad Head Games studija, Vladimir Perić, osnivač Endtimes studija kao i Andrejs Antjufejevs, programer iz Microsoft razvojnog centra Srbija.

Timovima u obe kategorije predstoji svetsko polufinale koje se održava online, slanjem video prezentacije aplikacije ili igre. Odabrani timovi iz svetskog polufinala će dobiti priliku da se bore za nagradu od 50.000 američkih dolara u svetskom finalu koje se održava u Sijetlu.


Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!