2. lip 2015.

Gaben odrešio kesu!

Od danas na Steamu možete zatražiti povraćaj novca iz bilo kog razloga. Bilo da je to što vaš računar ipak ne može da pokrene željenu igru, bilo da vam se igra ne sviđa nakon sto ste je isprobali, ili ste je greškom kupili, Valve vam nudi povraćaj novca. Zahtev možete predati putem ovog linka. Ipak ima i tu malih začkoljica i uslova pod kojim se povračaj novca može odobriti. Zahtev mora biti podnet u roku od najkasnije 14 dana od datuma kupovine, i ako igru koju ste kupili niste igrali duže od dva sata. Ipak ukoliko ne ispunjavate navedene uslove, zahtev svakako možete poslati, a oni će razmotriti odobrenje. Ukoliko vaš zahtev bude odobren od strane Gabena i ekipe, vaš novac će biti dostavljen u vaš Steam novčanik, ili kroz isti sistem naplate kojim ste kupili igru. Neki od načina naplate ne podržavaju sistem povraćaja novca na isti način kao što ste kupili igru, pa u tom slučaju povračaj završava u vašem virtuelnom novčaniku na nalogu.

Uslovi koje je Valve propisao za igre i programe u okviru Steam prodavnice:

- Povraćaj novca za DLC paket (Downloadable content)
DLC ili ti paket dodatnih sadržaja kupljen prkeo prodavnice može se refundirati u roku od 14 dana od trenutka kupovine, ukoliko je igrano manje od dva sata ukupnog vremena igranja, a pomenuti dodatni sadržaj nije ni na koji način korišćen ili menjan. Važno je da znate da neke dodatke neće priznati za refund, ukoliko su u pitanju od nekog trećeg lica, kao npr dodaci koji povećavaju razvojni nivo vašeg lika. Takvi dodaci će biti jasno obeleženi sa oznakom ''bez povraćaja'' (nonrefundable) na Steam stranici u toku kupovine.

- Povraćaj novca za Mikrotransakcije
Kupovine unutar igre (mikrotransakcije) podležu povraćaju ukoliko su u pitanju Valveovi proizvodi i to u roku od 48 sati, sve dok pomenuti proizvod nije upotrebljen. Tvorci dodatne opreme i proizvoda imaju mogućnost da odobre povraćaj novca, pod istim uslovima, a Steam će vam u bilo kom trenutku reći da li je dotični prodavac/tvorac omogućio povračaj. U bilo kom drugom slučaju proizvodi koji nisu Valveovi, ne podležu sistemu povračaja novca.

- Šta ako je igra prednaručena?
Povraćaj novca za prednaručenu igru je takođe odobren i važi do izlaska date igre, a nakon izlaska važi rok od 14 dana ili dva sata.

- Povraćaj novca na Steam novčanik
Možete poslati zahtev za povraćajem novca ukoliko ste kupili nešto od proizvoda putem ove opcije.

- Povraćaj novca za pakete (bundles)
Možete dobiti povraćaj za bilo koji paket igara kupljen u Steam prodavnici, ukoliko niste kupljeni paket prebacili negde, ili ako je njihovo zbirno vreme korišćenja manje od dva sata. Ukoliko paket sadrži neki dodatak ili element za mikrostransakcije koji ne podležu povračaju naknadno će vas Steam o tome obavestiti tokom potvrde kupovine.

- Da li mogu da dobijem povraćaj novca za kupovine koje nisu iz Steam prodavnice?
Kratko i jasno, ne. Steam ne priznaje kupovine od treće strane, što uključuje ključeve za igre i kupone za novčanik.

- Povraćaj za filmove
Ništa od toga, Valve ne nudi povraćaj za kupljene filmove.

- Šta ako imam VAC ban?
Ukoliko budete banovani u nekoj igri od strane Valveovog programa protiv varanja, zabranjen vam je i povraćaj novca za tu igru.

- Zloupotreba
Ukoliko Valve primeti ili zaključi da ste zloupotrebili povraćaj, ta opcija biće vam onemogućena.









Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!