5. lip 2015.

Počelo prednaručivanje zvaničnih Steam proizvoda

Kupci od danas mogu prednaručiti konfigurisane Steam računare, Steam Link striming uređaj, te lični Steam kontroler, namenjenih pre svega za korišćenje u dnevnoj sobi ispred modernog televizora sa velikim ekranom. Ovu opciju omogućili su Valve, GameStop, EB Games, Micromania, i GAME UK prodavnice. Rok isporuke prednaručenih pošiljki je 16. oktobar, dok je zvanična prodaja zakazana za 10. novembar. U Evropi i Kanadi prednarudžbine primaće GameStop, EB Games, Micromania, and GAME UK prodavnice kako putem interneta, tako i u više od 5000 prodavnica širom sveta. U Americi prednarudžbine idu preko Gamestop i Steam prodavnica. Dva proizvođača ličnih Steam računara Alienware i CyberPower nude svoje računare kao prednarudžbinu direktno putem njihovih sajtova, dok će ostali proizvođači sa sopstvenim ponudama krenuti u narednom periodu.

Šta je Steam mašina?

Računar nalik aktuelnim konzolama, namenjen pre svega igranju, sa preinstaliranim Steam operativnim sistemom, bazom od 1000 naslova spremnih za igranje, i sa posebnim bežičnim kontrolerom. Poseduju i mogućnost emitovanja sadržaja sa Steam Linka, ili drugog ličnog računara. Steam računari dolaze od 13 različitih proizvođača, sa različitim hardverskim specifikacijama, različitog dizajna i oblika i naravno cene. Najpovoljniji računar je Alienwareov sa cenom od $449. Pojedinačna cena Steam kontrolera je 55 eura, koliko košta i mrežni striming predajnik Steam Link.


Šta je Steam Link?

Steam Link omogućava igračima da igraju svoje omiljene naslove sa vlastitih računara, na velikom ekranu televizora u 1080p rezoluciji sa 60 sličica u sekundi, putem kućne mreže. Kako to radi? Jednostavno, povežete Steam Link sa vašim televizorom i kućnom mrežom i sačekate da pronađe vaš računar sa Steam nalogom, spremite hladno piće i grickalice i zabava može da počne. Podržava kako Steam kontroler tako i Xbox One ili 360 žičani upravljač, Xbox 360 bežični kontroler za Windows, te Logitech bežični kontroler F710. Prisutna je i podrška za one koji vole da se igraju sa tasturom i mišem.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!