29. velj 2016.

Valve i HTC predstavili Vive

HTC i Valve danas su objavili da njihov zajednički poduhvat nazvan Vive, dobitnik nagrade za najbolji novi proizvod na sajmu CES 2016, može da se naruči od ovog trenutka a da će prve isporuke početi od 5. aprila. Vive je zaokruženo VR (virtuelna stvarnost) rešenje koje obuhvata dva bežična VR upravljača, puno praćenje pokreta u 360° prostoru, te ugrađenu HMD kameru. Brojni kritičari kažu da je posredi najpraktičnije VR rešenje predstavljeno do sada.


Kupci koji svoj paket naruče odmah - a do isteka zaliha (?) - dobijaju uz Vive i tri besplatne igre prilagođene igranju u virtuelnom okruženju: Tilt Brush (Google), Fantastic Contraption (Northway, Radial Games) i Job Simulator: The 2050 Archives (Owlchemy Labs).

Više informacija možete da pronađete na zvaničnoj strani, ali ne hvatajte se prebrzo za novčanik, HTC nema našu zemlju izlistanu na stranici za naručivanje... za sad.

Moje je mišljenje da VR tehnologija neće iznedriti mnogo sjajnih naslova u prvih pet godina "popularizacije", te da nas očekuje period sličan onom s kraja devedesetih, kada su grafiku u svim žanrovima nasilno pretvarali u 3D samo da se privuku kupci, pa je većina igara iz tog perioda potpuno neigriva danas i trouglasti likovi izgledaju poptuno smešno... za razliku od tadašnjih 2D avantura i RPG. Nadam se da grešim, da će se pojaviti igre koje će zaista vredeti odigrati u VR i da to nešto znači. Možda neki FPS, mada su oni kao žanr u periodu stagnacije odavno.

Šta vi mislite o VR tehnologiji, brzini silaska "u narod" i naslovima koji bi mogli da profitiraju od ove "revolucije"?

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!