17. svi 2016.

Forza Motorsport 6: Apex, prvi utisak

Posle nekoliko izdanja isključivo za konzolu Xbox One, razvojni tim Turn 10 odlučio je da i PC igračima ponudi svoje viđenje simulacije trka. Forza Motorsport 6, sa podnaslovom Apex, prvo je u nizu ostvarenja za PC (doduše samo Windows 10). Besplatnu beta verziju ove simulacije vožnje možete preuzeti putem Windows Store ili na samom sajtu igre. Microsoft i Turn 10 obećavaju dodatna unapređenja igre tokom leta, kako po pitanju sadržaja, tako i u pogledu mehanike igranja.


Nakon što preuzmete paket od 18 GB, vožnja može da počne. Na početku vas igra odmah stavlja za volan najnovijeg modela Ford GT 2017, a nakon trke otključavate najzanimljivji režim nazvan Tours. To je niz takmičenja na šest različitih staza, u različitim vremenskim uslovima (kiša, sunce) i sa noćnim i dnevnim trkama. Svako takmičenje zahteva posebnu kategoriju automobila.


Sve poznatije marke automobilske industrije su zastupljene, počev od američkih klasika kakav je Firebird Trans Am, preko Fiath Abartha, Mercedes AMG i Nissan GTR modela, pa sve do formule Ariel Atom. Naravno, nisu svi dostupni odmah, već ih je potrebno otključati ispunjavanjem određenih zadataka. Trka ima ukupno 12, a svaka donosi drugačije zadatke, pa nikada nije dosadno. Nakon što ih kompletirate, dobijate pristup Spotlight događajima.


Sa vizuelne strane ovo je zaista impresivna igra. Detalji na automobilima, podešavanja, ponašanje na stazi a posebno detalji u kokpitu, prosto oduzimaju dah. Činjenica da ovaj naslov ima podršku za DX 12, te 4K rezoluciju, dovoljno govori o tome da je reč o hardverski zahtevnom naslovu. Ipak to ne treba da vas brine, jer su autori uključili brojna podešavanja kojima je moguće nagovoriti ovo čudo da proradi i na nešto starijim konfiguracijama.


Ovo je zanimljiva igra i vredi obratiti pažnju na nju, ali je šteta što je Microsoft drži taocem "Desetke" i neće se pojaviti za ostale sisteme.
Dušan Paklar

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!