25. sij 2010.

Nove AvP i TW igre dolaze sa Steamworks podrškom

Valve je danas javio da će dve najnovije igre iz Sege, Aliens VS Predator i Napoleon Total War, imati ugrađenu Steamworks podršku u online i retail verziji. Ovo znači da će svi igrači biti prisiljeni da se registruju na Steam mrežu kako bi bili u mogućnosti da podele sa prijateljima statistike, dostignuća i ugovore mečeve na internetu... Za nas koji imamo Steam od ranije ovo nije loše, ali verujemo da će iznervirati dovoljno ljudi koji se protive nasilnoj instalaciji bilo kakvih dodataka uz igru. U svakom slučaju, preporučujemo da se učlanite u našu grupu na Steam-u, da se družimo.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 5:

  1. Ko nema Steam nalog 3.14čka!! :P
    Msm, samo je pitanje vremena kad ce ovo biti "pod mus" za sve igre... Ocekujem da se vecina igara nece ni prodavati vise u obliku "tangible goods", vec iskljucivo on-line... a novim generacijama ce biti nebitno da li imaju "kutiju" originalne igre ili ne, za razliku od old school igraca koji vole da se qrce pred drugarima sa kolekcijom na polici... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve je to lepo, i ja sam uvek pre za online kupovinu nego odlazak do prodavnice. Ali vendor lock-in vodi ka monopolu, a monopol nije dobar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Da, industrija trenutno cilja na digitalizaciju ponude jer joj to višestruko odgovara - smanjenje troškova distribucije, lakši nadzor i kontrola pristupa, detaljna statistika... Ako moram da biram manje od dva zla, biram Steam u svakom trenutku ispred Games4 Windows Live...

    Ipak su Valveovci pobegli iz Microsofta da naprave svoju firmu, malo ko je u to vreme uradio tako nešto.

    OdgovoriIzbriši
  4. Da, pored smanjenja troskova oko distribucije, oni smanjuju broj piratizovanih kopija, tj. prakticno ih iskorenjuju i time povecavaju profit jos vise!
    ...Sto bi meni bilo lepo, da sam ja vlasnih firme koja je igru pravila... ali posto to gledam iz ugla siromasnog potrosaca, mislim da je njesra! :D Boleo bi me kobas da imam dovoljno novaca za takve akrobacije, rado bih kupovao originale i ne bih se zezao sa patchovanjem, ne bih imao bojazan od virusa i ostalih gluposti koje dolaze sa patchovima, ali posto je situacija da ima precih stvari od originala... snalazim se... :P
    @Ketchua
    Ti onda nisi old school player... :P Ja ne znam nekog od starih igraca da ne voli da ima kutiju, promo materijal, bonuse i sve ostalo sto se uz nju dobija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Walker: Istina. Ipak, moj glas u svakom trenutku odlazi Stardock-u, koji iako sadrži prednosti koje Steam nudi u odnosu na G4WL, ne pati od njegovih boljki.

    Chat: Nisam rekao da ne volim, ali ne smeta mi. Ako treba da platim dodatnih 10e za plastičnu kutiju i ostalo, biram digitalnu verziju (koja ne može da se izgrebe ili propadne ako prospeš pivo po njoj).:)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!