14. ruj 2010.

Black Ops posvećeni serveri

Razvojni tim Treyarch izjavio je danas da će Call of Duty: Black Ops, za razliku od svog prethodnika, imati podršku za dedicated servere. Međutim, vođeni smežuranom rukom Imperatora Palpatina, odlučili su da će se zakup istih naplaćivati. Posvećeni server sa rangiranjem na zvaničnim listama će koštati petnaest dolara mesečno, i moći će da ugosti osamnaest igrača. Server bez rangiranja će, pak, koštati jedan dolar po igraču (mestu) mesečno, sa gornjom granicom od dvadeset i četiri igrača. Pored toga, ovi serveri će moći da se podešavaju po volji, dok će oni sa rangiranjem biti podosta ograničeni u tom pogledu. Korišćenje glasovne komunikacije će se dodatno naplaćivati, a oni koji se unapred pretplate na tri, šest ili dvanaest meseci dobiće popust.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 7:

  1. Nadam se da će gomila igrača zaista pristati da plaća ovaj porez na budale, i da će Activision zaraditi još više para, te praviti još veće ludosti. Ovce su da se šišaju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ahm,zar ne funkcionisu ovako sve PC igre?

    OdgovoriIzbriši
  3. Naravno da ne :)
    Većina igara dozvoljava da potpuno besplatno pokreneš i održavaš svoj dedicated server... druga je stvar ako ti nemaš hardver/bandwith pa platiš nekom da ti ga hostuje, ali ne moraš da plaćaš autorima igre za svaki novi server koji otvoriš. Ovo kod njih znači da će svaki klan morati da plati Activisionu dozvolu da pokrene server + hosting provajderu ako nema svoju mašinu...

    OdgovoriIzbriši
  4. I Bad Company 2 funkcionise po ovom principu,pa mi je cudno sto se o ovome ovako prica.(na igrorami opustenije,nego na nekim drugim sajtovima)
    Casual igrace ni ne dodiruje nesto posebno,ali je bezveze sto je ovo jedina opcija da imas server.
    Boze moj,ako ti treba-plati profesionalnu uslugu i to ti je to.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ali cek,kakva dozvola Activisionu za pokretanje servera?Ok za hosting.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pročitaj tekst još jednom. Sve igre omogućavaju da napraviš dedicated server besplatno. Ako tvoj klan nema svoju mrežu, ti možeš da platiš nekom hosting. To je normalna praksa.

    Black Ops neće dozvoljavati da ti napraviš dedicated server, ili da nekom platiš da ti ga hostuje, već ćeš morati da iznajmiš gotov server od Activisiona. Dakle, čak i ako imaš 4MB upload i možeš na svojoj mašini da hostuješ klanske okršaje, nećeš moći to da uradiš - već ćeš morati da platiš njima da ti daju dedicated server.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa i dedicated serveri za starije igre su bile vezane za svoje izdavače upravo zbog činjenice da ako si hteo da ti server bude javno vidljiv za ostalu "piplu" morao si da budeš upisan na njihov master tracker server da biu uopšte bio vidljiv u server browseru ostalih igrača. Ovo što Dryarch sada pokušava je ista priča samo što žele da usput naplaćuju taj deo sa "oglašavanjem" tvog servera.

    Verovatno će da bi izbegli opciju dizanja neprijavljenih dedicated servera ubaciti i neku zaštitu koja će onemogućavati do sada popularan princip dizanja nezvaničnih servera i jednostavnog deljenja IP adrese i porta za konektovanje.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!