22. ruj 2010.

GOG vaskrsao

Na konferenciji za štampu, uz sumnjive religijske konotacije, "dva monaha" najavila su povratak sajta GOG. Naime, morali su hitno da ga zatvore bez objašnjenja zato što je 98% koda napisano od nule. Šta je to promenjeno? Naslovna strana sad ima informaciju o tome šta je GoG - za početnike, spisak besplatnih dodataka uz igru je vidljivo istaknut, pretraga se odvija u stvarnom vremenu dok kucate traženi pojam (kao novi Google search), community strana je unapređena... bla, bla. Tu je i GOGmix koji predstavlja zbir korisničkih preporuka u okviru žanra ili epohe. O da, dobićemo mogućnost da kupimo Baldur's Gate sa proširenjem za samo 10$. Kad se vraća sajt? Sutra u 14h.


Nova naslovna strana - to crno je novi infobar

Dno strane je optimizovano da uputi na dodatni sadržaj

Besplatni dodaci su istaknuti tamnom bojom pozadine

Optimizovan je prikaz komentara svake igre

Community strana... i dalje nema javnih profila :(

Najvljen BG i svi Atari RPG naslovi...


Naše je mišljenje da je ovo moglo da bude urađeno daleko... kulturnije, sa više obzira prema stalnim mušterijama. Umesto nejasne poruke koja ukazuje na gašenje servisa, mogli su lepo da kažu da "menjaju servere" ili "optimizuju kod", ali ne - to ne bi izazvalo ovakvu lavinu na intrnetu...

Dodatak, 2 sata kasnije:
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Pošto, jelte, kod nije mogao da se piše dok je stari sajt radio. Neee... Ugasili su sajt na 3 dana, ostavili samoubilačku poruku, i dodali integraciju sa Facebook-om. Bravo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne vuci me za jezik, vidiš da se trudim da budem kulturan. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo ja rekoh juce da GoG izlazi iz bete! :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!