2. ruj 2010.

Prvi utisak: King's Bounty: Crossworlds

Već glavni meni ostavlja bez daha! Na hladnom kamenu sedi razgolićena princeza. Zavodljivo, igra se mačem... Na balčaku smeštena lista kampanja, a zlatnim sjajem blista "Defender of the Crown". Neoprezno pomerim pokazivač miša - preda me iskoči paladin, a nežne zrake svetlosti zameni krvava arena... Iskreno, prve vesti o objavljivanju igre Crossworlds, proširenja za serijal King's Bounty, zatekle su me nespremnog. Gde izlazi? U Rusiji? Hoćemo li opet čekati na prevod? Ništa od toga! Ne samo što će se igra pojaviti 17. septembra na svetskom tržištu, već smo zahvaljujući ljubaznosti 1C Company nedavno dobili kopiju, da se pošteno naigramo pre pisanja recenzije. Požurio sam da je snimim kako bih što pre uronio u bajkoviti svet Teane, ali avaj! Serveri izdavača popustili su pred navalom belosvetskih novinara. Tek iz šestog puta uspeh nekako da se dokopam instalacionih datoteka. A unutra, nakon prvog pokretanja... 


Glavni meni nudi izbor između četiri kampanje. Tu je ona iz igre Armored Princess, te tri potpuno nove. Poput alavog deteta, koje bira između omiljenih slatkiša, započinjem sve tri nove uporedo. Kako bih drugačije mogao? Champion of the Arena je, samo ime kaže, niz sukoba sa raznovrsnim kraljicama u gladijatorskim arenama. Kampanja Defender of the Crown nastavlja poduhvate hrabrog devojčurka iz prethodne igre. A Orci, najavljivali su Orke? Tu su i oni, ništa ne brinite. Već na prvi pogled se vidi da su kampanje veoma zanimljivo koncipirane. Ne želim da ulazim u detalje, čitaćete recenziju 10. septembra, ali ću otkriti da igra zahteva ozbiljno taktiziranje već na samom početku. Nasumičnost i dalje igra veliku ulogu kada je reč o dostupnosti vojske i čarobnih predmeta. Deluje mi da igra prosto odiše sada već potvrđenim King's Bounty kvalitetom, a da je nov pristup osmišljavanju kampanja uneo dah svežine u i onako zabavan svet. Ukratko, kao da je ovo sladak šlag na vrhu veoma ukusne torte, u kojoj uživamo već duže vreme.


Editor misija koji dolazi uz igru, na žalost, nisam stigao da probam. Ima vremena, čitaćete o tome za koji dan. To bi bilo sve za prvi utisak. Ipak nije red da vam pokvarim uživanje u čitanju opisa, koje može samo da naraste sa svakim danom čekanja... Autor teksta, Pavle 'Ketchua' Đorđević, jedan je od tri osnivača i urednika Igrorama bloga.

Saradnik je mesečnika "Svet kompjutera" od marta 2008. godine do danas, a od početka 2010. jedan je od urednika mesečnika "Gameplay". Od juna 2010. godine radi kao jedan od autora tekstova za emisiju PlayGames. Učestvovao je i u radu nekoliko internet prezentacija i projekata, uključujući Eniaroyah magazin.

Sve recenzije istog autora

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 6:

 1. Stay tuned! Haha, dobar prikaz, hvala!

  OdgovoriIzbriši
 2. Mene je nasmejala poslednja rečenica. :D

  OdgovoriIzbriši
 3. Ma daj bre, ceo ovaj tekst si napisao kako bi svi videli da TI imas crossworlds, da TI uzivas igrajuci dok mi, obicni smrtnici, moramo da cekamo 17.
  Jedva cekam :D:D

  OdgovoriIzbriši
 4. :D Edit: Mogao bi da okacis neki gameplay video na youtube :D:D:D

  OdgovoriIzbriši
 5. -.-
  neka...neka.... doći će i taj 17. :P
  i smrtnici će dobiti svoju šansu...

  OdgovoriIzbriši
 6. Džabe, nema se vremena da se čovek zaista posveti nekoj igri koja od njega zahteva da malo uključi mozak. Pređeš SC2 i Mafiu 2 za dve ili tri večeri, čisto da ne zarđaš kada su u pitanju novi naslovi, ostatak slobodnog vremena popije neki MMO. Eh ni Armored Princess nisam prešao (stidi se).

  OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!