9. sij 2011.

Frictional Games ubire plodove

Iz nekog nepoznatog razloga, veliki razvojni timovi i izdavači nikad ne žele da podele sa nama brojke vezane za svoje igre. Osim u slučajevima kada se proda dvadeset milijardi kopija u prvih deset minuta. Nezavisni timovi su po tom pitanju mnogo ležerniji, te često vrlo rado pričaju o svojim usponima i padovima. Frictional Games je tako danas objavio da se tokom ova četiri meseca od izlaska, Amnesia: The Dark Descent prodala u dvesta hiljada primeraka!


U zbir su uračunate sve digitalne kopije (Steam, Impulse, matični sajt tima...), kao i kutije prodate u Rusiji. Više od pola prodato je na raznim sniženjima (do 75%), te zarada nije onolika kolikom se čini na prvi pogled. Ipak, autori tvrde da su kao gornju granicu sebi zacrtali sto hiljada primeraka, te su prezadovoljni ishodom. Pored toga, radost uvećavaju brojne nagrade, izuzetno blagonaklone kritike, kao i nominacije u tri kategorije na predstojećem IGF-u. Ostaje nam samo da im poželimo mnogo sreće u daljem radu, i nadamo se da će i naredne igre biti na nivou pređašnjih.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Cim sam probao igru, znao sam da je moram kupiti. Svaka cast svedjanima, zasluzili su i mnogo vise od ovoga. Bilo mi je krivo kada sam, pre izvesnog vremena, citao na njihovom blogu da nisu bas zadovoljni prodajom i da je preko 75% igraca piratizovalo igru, ali mi je sad drago da je sve ispalo kako treba. Sto se mene tice, ovo je benchmark kako jedna horor igra treba da izgleda. Posramila je sve napucane, visokobudzetne, konzolaske 'horor' sutere koje izlaze poslednjih godina..

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaka im cast. Igra izgleda dobro, ali meni nije nesto preterano zanimljiva. Mnogo mi je bolja igra Desktop Dungeons, koja je konkurent u istoj kategoriji IGF-a

    OdgovoriIzbriši
  3. Само нека наставе овако. Нажалост, прошла су времена када нас је један Сајлент Хил или Резидент Ивл могао оволико испрепадати. Или се у међувремену поприлично огуглало.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!