7. velj 2011.

A Valley without Wind trailer

Arcen Games, razvojni tim iza kultne indie strategije AI War: Fleet Command, sa radošću najavljuje svoju treću igru, A Valley Without Wind. Posredi je akciona-avantura za Mac i PC koja koristi procedure za stvaranje sadržaja. Igra je smeštena u futuristički svet posle novog ledenog doba, a fokusira se na istraživanje i preživljavanje. Igrač se stavlja u ulogu nasumičnog preživelog, sa zadatkom da se snađete u novom okruženju. S obzirom da sadržaj stvaraju procedure, svet se proteže u nedogled i drugačiji je za svakog igrača, a svaka odluka ga oblikuje i donosi dalekosežne posledice.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

  1. Zanimljiva idea ali mi izgleda nekako k'o igra za mobilni ili tako nesto.... a mozda i bude dobra igrica... videcemo

    OdgovoriIzbriši
  2. Frajer trci kroz sumu. Nigdje nista. Stvarno obecavajuce.

    OdgovoriIzbriši
  3. A sto se ovo zovu indie igre?
    Sta je njihova glavna karakteristika?

    OdgovoriIzbriši
  4. @Miloš: Meni zvuči interesantno, cela ta priča sa proceduralno-stvorljivim svetom. Moglo bi da bude kul, samo je pitanje da li će uspeti da naprave dobru igru oko tog modela, ili će se sve završiti na ovome. Navijamo za njih. :)

    @Anonimni: Da li si slučajno primetio velika slova na početku, kojim su ispisane reči "Pre-Alpha Footage"? ;)

    @Bosko: Zavisi koga pitaš. Postoje nadobudni indie autori, koji vole da misle da je to etiketa koja označava inovativne igre, koje donose sveže ideje. Istina je da im je glavna karakteristika to što nemaju izdavača.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!