28. ožu 2011.

Amanita Design radi punom parom

Pitali ste se šta se dešava sa češkim Amanita Design-om? Pošto su završili rad na Machinarium-u, nisu pompezno najavili sledeći projekat, a prvi nagoveštaj da zapravo rade na nečemu (osim dugometražnog animiranog filma Kooky) dobili smo po redizajnu matičnog sajta. No, tek sada su se oglasili, te otkrili da rade na tri nova projekta.

Osada je igra na kojoj radi animator Vaclav Blin, a autor je opisuje kao interktivni muzički spot. Završetak rada očekuje se za nekoliko nedelja, kada će ovaj naslov moći da se besplatno preuzme. Čeka nas nadrealno i psihodelično iskustvo, smešteno u milje divljeg zapada.



Sledeći projekat zove se Botanicula. Vođa projekta je takođe animator, Jara Placy, a radi se o point&click avanturi. Igrači će preuzeti uloge pet živuljki koje žive u velikom drvetu, te pokušavaju da spasu seme od parazita koji se nameračio da ga uništi. Izlazak ovog naslova očekuje se krajem godine.


Na kraju, tu je Samorost 3. Ovo je glavni projekat, na kome radi veći deo tima. Autori obećavaju da će biti mnogo veći od svojih prethodnika, a trenutno je u ranoj fazi razvoja, te nisu otkrili nikakve informacije ili slike. Znamo samo da ćemo se ponovo oprobati u ulozi malog belog čikice. Sva tri naslova zvuče interesantno, mada me lično Botanicula najviše interesuje.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

1 komentar:

  1. Machinarium je fenomenalna igra! Ovaj Botanicula mi deluje obecavajuce. Nadam se da nece razocarati :)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!