28. ožu 2011.

Resident Evil: Operation Raccoon City najavljen

Capcom je najavio sledeći nastavak Resident Evil sage, po imenu Operation Raccoon City. Na novom naslovu radi razvojni tim Slant 6 Games, a izlazak se očekuje tokom zime. Ovaj serijal prestao je da me zanima zaključno sa trećim delom, a Capcom se svojski trudi da ponovo pridobije moje simpatije. ORC za sada zapravo zvuči obećavajuće.



Novi RE će u srži biti timski orijentisana pucačina sa pogledom iz trećeg lica. Moći će da se igra samostalno, ali kooperativni režim za četiri igrača biće glavna atrakcija. Radnja igre odvijaće se tokom događaja iz drugog i trećeg dela serijala, u Rakun Sitiju, te ćemo imati priliku da posetimo razna dobro nam poznata mesta i sretnemo poznate likove. Ono što me je zapravo najviše obradovalo je činjenica da ćemo moći da se okušamo u ulozi negativaca. Igrači će preuzeti ulogu naoružanih plaćenika korporacije Amrel, čiji je cilj da zataškaju izbijanje epidemije. U prevodu, da istrebe sve mutirane nesretnike, spale dokumenta, ali i poubijaju preživele, te se izbore sa drugim timom koji je američka vlada poslala da ih spreči. I da, pre nego što pitate, onaj idiot Leon je takođe na listi za odstrel. Konačno. Autori obećavaju i neizostavnu podršku za multiplayer, uz više režima, te mogućnost igranja na bilo kojoj od tri sukobljene strane (vojska, plaćenici i zombiji). Ne mogu da verujem da se, posle dvanaest godina, ponovo radujem nekom Resident Evil naslovu.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 14:

  1. Raduje te L4D2 klon sa pogledom iz trećeg lica, a obrisao si L4D2? Brišem te iz liste drugova na Steamu xD

    OdgovoriIzbriši
  2. Ali moći ću da ubijem Leona, kako ne razumeš? xD Resident Evil nikad nije imao dobro napisane i prijemčive likove, ali Leon je etalon za antipatičnost.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam uspeo da ubijem Rochelle nekoliko puta... zarad preuzimanja HP-a, naravno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Е мој Кечуа, ништа ти неваља ово. И ја мислим да je тројка последњи прави Рези. Четворку сам одиграо због одличне атмосфере а петицу нисам могао да сварим. Као да је Capcom истерао све таленте који су били одговорни за квалитет Резија и заменио их идиотима који мисле да је Мајкл Беј најбољи режисер свих времена а Кол оф Дјути 4 најбоља игра свих времена. Ето каква је петица...

    Али да се радујеш клону L4D серијала, чистој кооперартивној комерцијали за клинце... Па ово ће бити веће сакаћење серијала него петица! Неко мора да одузме права за Рези од Capcomа пре него што потпуно убију серијал (исто важи и за Конами и Сајлент Хил, исто сакаћење).

    OdgovoriIzbriši
  5. Oba serijala su, što se mene tiče, mrtva već dugi niz godina. Ne radujem mu se kao dostojnom nastavku, jer sam to davno prestao da očekujem (a inače ga i Capcom tretira kao spin-off). Ali zvuči osvežavajuće. Uostalom, ako bude dobar L4D klon, ja sam zadovoljan. Nove kampanje za L4D2 ne izlaze dovoljnom brzinom. xD

    OdgovoriIzbriši
  6. Не могу да прихватим да је серијал мртав и не могу да игноришем сакаћење серијала на тај начин. Да бар могу да очекујем нормалан наставак у будоћности па бих некако игнорисао ово али нема шансе за то. Чуо сам да су Code: Veronica и Zero добри али нема шансе да их Capcom портује на PC и окачи на Стим. Превелика су ђубрад да би то урадили. Мука ми је од свега што раде данас. DMC рецимо никада нисaм нешто претерано волео али смучи ми се кад видим трејлер за пети део. Фак, је ли то трејлер за Twilight Saga:The Game?! Колико је Capcom пропао...

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo ću probati jedino ako nađem nekog za co-op, inače nema svrhe igrati (sem ako vas uopšte ne interesuju prethodni delovi).

    OdgovoriIzbriši
  8. Fantastično. Capcom najavi novi RE, radnja će se vratiti u vreme drugog i trećeg dela ali... biće co-op! Kako mrzim sve što je co-op i multiplejer, dragi Bože kako samo mrzim sve što je co-op i mp. Verovatno će biti ili neigrivo u singlplejeru kao Lost Planet 2 ili neće ni imati nikakav singlplejer.

    OdgovoriIzbriši
  9. @Li Mun: Japanci su oduvek bili poznati kao PC-mrzci, niti je to neki novi trend, niti je Capcom izuzetak. E sad, ja baš i ne mogu da kažem da patim za Mariom, Danteom, Kirbijem ili Solid Snejkom (ili ne daj bože Klaudom) tako da me njihova izdavačka politika ne pogađa previše. :)

    @Astaroth: Pravo da ti kažem, i mene to diskriminisanje mizantropa počinje da nervira. Jeste, volim (ponekad) dobar MP, a neke igre i treba da se prave sa coop-om na prvom mestu (Magicka), ali konstantno guranje tog "soušl gejminga" u prvi plan mi ide na živce.

    OdgovoriIzbriši
  10. Слажем се за петицу. Ту је једина вредна помена била Шева.:D
    Ако ће игра бити нешто налик на Л4Д од мене у старту имају минус к'о врата.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja volim dobru zabavu sa društvom u co-opu tako da mi ovo uopće ne zvuči loše. L4D sa par svježih ideja i malo dobrog starog japanskog ludila? Ja sam zainteresiran.

    OdgovoriIzbriši
  12. Poslednje sto sam igrao je valjda bila trojka, posle toga vise nisam imao zelje da igram RE, tako da..

    OdgovoriIzbriši
  13. Sjećam se remek djela zvanog RESIDENT EVIL 2 -neka davna 1999-a godina ...Uspomene naviru..:(

    Tek kupio racunar, a prijatelj mi posudio „neku igru“ govoreci kako je njegov brat sa zadovoljstvom igrao...a ja ,tada neiskusan (igrao demo Tomb Raider 2) prihvatio taj njegov komentar sa rezervom.....
    Doduse,samo mi je dao jedan cd ( sa Claire Redfield )...Ubacim, instaliram,udjem u igru i kontam „Ovo je neki film“  (zbog grafike).....Medjutim,kada sam usao u fazon, igrao sam je danonocno.....Cak je i mama primijetila da sam malo odlutao pa mi je govorila kako ima osjecaj da,kada sam u skoli stalno razmisljam o tome kako cu preci neki nivo..:) Dakle, RE2 i RE3 po meni su najbolji dijelovi..imao sam priliku da na Plejki 1 odigram RE4(iz prvog lica>>> ABSOLUTNI SHIT)....@Ketchua,slazem se sa tobom da je igra IZGUBILA SVOJ IDENTITET poslije treceg dijela- iskreno,volio bih kada bi RE2 dozivjela svoj REMAKE, pa da mogu vidjeti kako izgleda u novom ruhu ... Ocigledno,da ljudi koji prave nastavke za ovu igricu nemaju vise ideja,pa stalno uvode nesto novo UPROPASTAVAJUCI lijepu uspomenu na ovu igru!

    OdgovoriIzbriši
  14. a da ne spominjem BIOHAZARD koji me je razocarao!

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!