6. svi 2011.

Dawn of Fantasy stiže u junu

Kao što kućni đenerali dobro znaju, boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije stomak od junaka. U prevodu, čija vojska ima da jede, taj dobija rat. Još primenjenije na strateške igre, koj' zauzme resurse i izgradi bazu taj dobija. Elem, programerska družina pod nazviom 505 Games (ne pitasmo ih da l' je 505 sa crtom ili ne) napravila je MMORTS u kojoj se na poseban način spajaju domaćinstvo i vojna veština. Kako? Čitajte u nastavku...


Dawn of Fantasy imaće pet vrsta sirovina: drvo, hranu, zlato, kamen i uticaj. Ova poslednja, uslovno rečeno, sirovina, kupovaće se u online-prodavnici ili sticati obavljanjem zadataka i pobedama u PvP sukobima.


Svaka rasa imaće prednosti i nedostatke upravo u odnosu na sakupljanje sirovina. Ljudi će naravno biti neka sredina i baviće se šumarstvom i rudarstvom, poljoprivredom, stočarstvom i lovom. Orci će se takođe baviti ovim delatnostima, ali njihovoj vojsci trebaće manje hrane. To znači da će moći da se oslone na lov, te će moći duže da ostanu na bojištu. Dakle, orci će biti prilagođeni napadačkoj strategiji. Vilenjaci, pak, žive u skladu sa prirodom, tako da će hranu i drva dobijati tokom cele godine, zbog čega će biti u mogućnosti da se brane bolje od svih ostalih rasa. 


Naravno, na količinu i vrstu sirovina uticaće i teren, pa su planine najzgodnije za rudarstvo i utvrđivanje, dok su šume najbolje za lov, a manje pogodne za ratarstvo. Teritorije će biti tako podeljene da će igrači morati da osvajaju razne vrste terena.

Igrači će moći da trguju sirovinama, odlažu ih u gildu. Pobednici će moći da pljačkaju bojište, a vojska u pohodu napadaće male nezavisne gradove i sela da popuni provijant. Izdavači kažu da će tokom instanci igrač moći da pretvara deo vojske u radnu snagu, kako bi stekao više rudnika ili farmi i tako ojačao ekonomiju pred odsudni sukob. 

Igra će, razume se, biti objavljena samo za PC i trebalo bi da se pojavi 17. juna 2011. godine.













Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!