5. lip 2011.

Osvrt na: World of Tanks - Ultimate Conquest

Dan D za MMO igru World of Tanks desio se 12. aprila 2011. godine kada je konačno završeno višemesečno beta testiranje na evropskim i američkim serverima. Desetine hiljada igrača je iz polupraznih garaža jurnulo na bojišta u nameri da što pre skupe dovoljno iskustva i kredita za nabavku boljih i jačih tenkova.


Razvojni tim je mudro sačekao da se prašina oko izlaska igre lagano slegne, da bi sredinom maja izbacio zakrpu 0.6.4 koja je donela ono što je većina igrača željno iščekivala - klanske ratove. Ultimate Conquest (kako glasi zvanični naziv) odvija se na mapi koja obuhvata Evropu i Severnu Afriku, podeljene na stotine malih teritorija. Kao u nekoj velikoj partiji Rizika klanovi po mapi raspoređuju čipove, čiji broj zavisi od broja igrača u klanu, dok se u kasnim popodnevnim časovima odigravaju borbe. Svaka osvojena teritorija donosi redovan dnevni priliv zlata (valuta u igri koja se kupuje za pravi novac) u klansku blagajnu, koje se kasnije može deliti igračima. Doduše sve je ovo još u beta fazi, mnoge opcije još uvek nisu dostupne, ali najbitnije je da je počelo i da sve funkcioniše kako treba.


Nastavljena je praksa da se sa svakom većom zakrpom ubacuju i dve nove mape, pa tako sada imamo priliku da se borimo na ruskim stepama ili snegom pokrivenom planinskom prevoju. Uz to su neke mape potpuno prerađene i sada izgledaju lepše i funkcionalnije. Stigli su i novi tenkovi, tačnije uvedena je tier 8 artiljerija za sve tri zaraćene strane (gde ona pukne, tu trava više ne raste), srednji tenk KV-13 koji povezuje rusku heavy i medium granu i nemački laki tenk PzKpfw 38 nA. Ubačeni su i novi premium tenkovi (kupuju se isključivo za pravi novac) i to KV-5 na ruskoj i Lowe na nemačkoj strani. U pitanju su tier 8 teški tenkovi sa odličnim oklopom i solidnim topom koji, kao i svi premiumi, zarađuju dosta kredita i iskustva.


Uskoro nas očekuju i nova iznenađenja od strane razvojnog tima, pre svega američka linija lovaca na tenkove već krajem juna/početkom jula, izlazak finalne verzije klanskih ratova i još mnogo, mnogo novih modela tenkova.


Autor teksta, Darko 'DeCoy' Mihoković, recenzent je bloga Igrorama od novembra 2009. godine.

Aktivan je saradnik mesečnika "Svet Kompjutera" od juna 2007. godine do danas, te recenzent i prevodilac na sajtu Abandonia.

Sve recenzije ovog autora


Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

1 komentar:

  1. Hm,svidela mi se igra u beti.Mozda cu ovim da se zaludjujem tokom letnje suse.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!