12. ruj 2011.

Najavljena igra Syndicate


Electronic Arts i Starbreeze Studios danas su najavili rad na ponovnom osmišljavanju igre Syndicate, nekadašnjeg velikog hita iz radionice EA. Autori nove verzije iza sebe imaju The Chronicles of Riddick i The Darkness, pa se očekuje da im neće biti teško da naprave jedinstvenu i brutalnu pucačinu smeštenu u futurističko okruženje, gde je jedini posao vredan pomena - rat. Igrači će se naći u ulozi lika po imenu Miles Kilo, najnovijeg agenta preduzeća Eurocorp, te se otisnuti u neverovatnu avanturu o korupciji i osveti.




Radnja igre smeštena je u 2069. godinu, a svet je mračno mesto bez vlade, u kojem se za kontrolu nad teritorijom i ljudima bore "sindikati". Postoje tri najveće firme, Eurocorp, Cayman Global i Aspari, između kojih sukobi nikad ne prestaju. Sve i svako je digitalno "povezan". Usled toga igrači nisu ograničeni na upotrebu sopstvenih ruku i oružja. Uz pomoć DART 6 biočipa u svojoj ruci, mogu da uspore vreme ili unište protivnike zahvaljujući tehnikama hakovanja i digitalnog ratovanja.




Dakle, od Bullfrog-ove složene simulacije upravljanjem jednom od četiri korporacije ostali smo na pucačini u kojoj vodimo agenta jedne od tri kartonske kulise-firme. Zar je neko očekivao više? Ipak, treba ispratiti ovaj projekat do kraja, ako ništa postoji mala šansa da bude zanimljivih misija sa otmicama naučnika, dosta šunjanja i... Uh, verovatnije je da naprave klon Bioshocka ili Mass Effecta, al' ajd.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 10:

  1. "Bullfrog-ove složene simulacije"
    Uf. Syndicate je bio više top down pucačina nego strategija ili simulacija. Setićeš se na šta je se svodila većina misija, nabaviš minigun i persuadetron za sva četiri agenta, nabudžiš augmentacije za mozak i poubijaš/konvertuješ sve živo na mapi (i gledaš slajdšou u koji se igra pretvori kada počnu eksplozije i ako vodiš ogroman broj konvertovanih civila za sobom). Bilo je misija u kojima kidnapuješ nekoga i onih u kojima čini mi se možeš da vodiš jednog ili dva agenta ali ogromna većina je se svodila na to da poubijaš sve živo. Nije bilo nekog taktiziranja. I igra je bila prilično prosta, još tada sam mogao da otključam sve tehnologije i nabudžim agente do kraja mnogo pre poslednje misije (koju inače ne mogu da pređem, nisam mogao ni kada sam igrao igru poslednji puta pre godinu-dve, totalno je nefer i nemoguće).
    Inače, bilo bi super kada bi Synd bio poslednja od ove nove navale EA igara na GOG-u, rado bih platio za njega. Ako se to desi mogli biste i da napišete neku recenzijicu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vodio si celu firmu - dakle u odnosu na ovo današnje to je "složena simulacija". xD

    Inače očekivao sam da se pojavi na GOG, jer su zaređali sa Bullfrogovim naslovima, ali sad kad su najavili remake to ostaje pomalo neizvesno... videćemo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja nikada nisam bio fan Sindikata. Što reče jedan lik sa RPS, ta igra je X-comov stariji, lepši ali priglup brat.
    :)
    Mislim da će pokušati da iskoriste uspeh novog Deusa i da će napraviti nešto slično. Što NIJE loše, bolje da se ugledaju na Deus nego na neki linearni FPS a Human Revolution je i takav kakav je koliko-toliko bolji od većine današnjih AAA limunadica.

    OdgovoriIzbriši
  4. True, true. Mogao je biti bolji, ali je svakako više nalik na akcioni RP i svog prethodnika, nego recimo ME2.

    OdgovoriIzbriši
  5. Najveća glupost u Syndicateu je što možeš da ulaziš u unutrašnjost zgrada, a da pogled i dalje ostaje isti. Apsolutno nemaš pojma šta se dešava unutra, ko i odakle te gađa, a tek kad treba da se ubode izlaz...

    Inače ni ja nisam igru uopšte doživljavao kao pucačinu, kao što je npr. Cannon Fodder.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne priznajem ništa od tih rimejka dok ne naprave Dungeon Keeper III... kao tower-defence... iz prvog lica.

    Ili bar Populous IV... iz prvog lica, naravno.

    OdgovoriIzbriši
  7. Augmentacije, kiber rat, iz prvog lica pucačina...
    Slažem se sa tim da potencira na novi Deus. Pitanje je koliko će dobro to da ispadne. Pre bih odigrao još par puta Deus novi nego spoj njega, Bioshocka i Singularity. Originalnost je postala misaona imenica.

    OdgovoriIzbriši
  8. Par slika je lako moglo biti izvučeno iz HR tako da barem vizuelno dosta liči na njega. Da li će gameplay pratiti DE formulu, to ostaje da se vidi. Interesira me i coop kampanja. Mogli bi se u mnogo čemu ugledati na EYE.
    @DeCoy
    Mene je recimo nerviralo i to što ne vidiš ni svoje ljude ni protivnike i kada se nalaze iza neke zgrade. Ne znam šta im je falilo da objekti postanu transparentni u takvim situacijama. Syndicate Wars je pokušao da riješi to kamerom ali džaba kad je sama igra bila s****e.
    @Walker
    Priča se da EA radi na novom Alpha Centauriju:
    http://www.pcgamer.com/2011/08/10/alpha-centauri-trademarks-registered-by-ea/
    Sada, to je sjajan materijal za FPS!xD

    OdgovoriIzbriši
  9. Alfa Kentauri kao FPS je teraformiranje planete iz prvog lica ili igračkih umova. Glavni lik će se zvati Šepard Junior Nepobedivi.
    Pa da li mogu i na to da se poseru majke im ga steram?!

    Anyway, ako Sindikat bude poštena pucačina sa dobrom pričom, moći će da se izvuče.

    OdgovoriIzbriši
  10. http://www.rockpapershotgun.com/2011/09/21/paradox-announce-cartel-interview/
    Срећа па имамо Парадокс.;)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!