10. lis 2011.

Xotic, prvi utisak

Upoznajte se sa Orb-om, tajanstvenim bićem koje je sakupilo toliko energije, da je prevazlišlo fizičku formu. Međutim, Orb je postao usamljen i žudeći za telom i saputnicima, polako postaje izopačen. Svetovi nestaju pred njim i neophodno je zaustaviti ga. Na scenu stupa vanzemaljac naoružan Macrroper-om, oružjem koje može poprimiti razne karakterisitke, te kreće u bitku za spas svemira.


Xotic je izuzetno zabavna i zarazna arkadna pucačina iz prvog lica, u kojoj je zadatak da, uništavajući protivnike i male crvene kugle, steknete što više poena. Bodovi se dobijaju i za brzo rešenje prostornih problema, kupljenje raznih predmeta, kao i za vratolomije. Najzanimljivija alatka u igri jeste tehnologija “Hard Hologram”. Pomoću nje možete da stvarate energetske štitove za zaštitu od protivnika, ili da biste dosegli platforme.


Posle završetka nivoa, moguće je uložiti iskustvene poene u nadogradnju veština. Jedno stablo je za oružje, a drugo za junaka igre. Oba su uprošćena, a stiče se utisak da su nadogradnje za zdravlje i energiju neophodne, dok su ostala unapređenja tu samo reda radi. Ipak, pohvalan je trud autora da nam omoguće ovaj vid izbora.


Xotic je zabavna igra. Za tričavih sedam evra, omogućava sate zabave. Moguće je i upoređivanje rezultata sa igračima širom sveta, pomoću liste najboljih rezultata na Internetu. Igra nema nekih velikih propusta ili grešaka u kodu, tako da je toplo preporučujem svima koji žele neobavezujuću zabavu. Odmah na Steam i probajte demo!



Autor teksta, Nikola '2slow4me' Radisavljević, šegrt je bloga Igrorama od oktobra 2011. godine.

Učenik je gimnazije, a najviše voli da igra strategije i RPG. Vatreni je obožavalac serijala Stronghold.

Sve recenzije ovog autora

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 10:

  1. Čestitke Nikoli na prvom objavljivanju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Cestitke... Volim kada se porodica malo prosiri, tako da je mi je drago da je igrorama dobila jos jednog clana s one strane tastature...

    OdgovoriIzbriši
  3. Podrška novom šegrtu :)
    Samo napred!

    Promenite naziv teme u "Xotic (i čestitke)" xD

    OdgovoriIzbriši
  4. Moram da primetim kako Dexu niko nije čestitao kad je objavio najavu za Trackmania 2. Molim da se taj propust ispravi ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. @Walker
    Da Ranko nije prvi čestitao, sumnjam da bi i ovde bilo ko primetio/prokomentarisao. Sledeći put otvorite temu za čestitke ;)

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!