9. sij 2012.

Klasični RPG na pomolu, Nyrthos nam dolazi iz Češke

Da li se sećate starog dobrog Divine Divinity-ja? Diabla sigurno. Izometrijski RPG, prelepa 2D grafika, fantazijska postavka priče, stari dobri klasici kakve smo igrali. Nyrthos, samostalnog studia iz Praga - BeerDeer, je jedna takva igra. Zanimljivo je da je namenjena za browser, Android i iOS. Evo i nekoliko slika:







Zatvorena beta kreće početkom godine tako da možete da se prijavite na zvaničnom sajtu. Neću mnogo da otkrivam priču, ali radi se o jednoj zemlji koju zahvata tama na granicama. Nakon što se poslata izvidnička divizija magova ne odazove, cela zemlja upada u vandredno stanje i kreće dalja priča. Pored standradnog prelaska nude se Survival i Arena modovi. A tu su i četiri škole magije, mnoštvo sposobnosti, raznorazni pejzaži i okruženja. Nadamo se najboljem, jer zaista izgleda dobro.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Još samo fale Rusi da se pojave sa nekim Fallout-om :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Link_Pain Bas sam to hteo da kazem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Još kad bi neko napravio takvu Baldur-esque igru...

    OdgovoriIzbriši
  4. @Vulee
    To ja ocekujem kada se za nesto kaze da je "klasicni RPG". Ovo je vise kao Diabloliki clickfest sa multiplejer fokusom. Lepo izgleda i mozda bude dobra casual zanimacija ali izometrijski 2D =/= klasicni RPG.

    OdgovoriIzbriši
  5. ^
    Ima singleplayer definitivno, ne verujem da im je fokus čist multi. Ne bi ga tako najavili onda.

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni definitivno zvuci kao MMO. Procitaj FAQ.
    Mozda nigde ne spominju "MMO" ali igra sigurno zvuci kao jedan. To nije problem, rekao bih da imaju neke zanimljive ideje. Ali, ova igra jednostavno nije old school, klasicni RPG. Jos jednom: izometrijski 2D =/= klasicni RPG.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa jesam, nije veliki toliko :)

    Nigde ništa definitivno ne spominju, osim da imaju na umu multi. Pretpostavljam da izvlačiš zaključak da su se na multi orijentisali jer se igra preko browsera, na netu.
    Mene su screen shot-ovi asocirali na starije igre. Dok ne probamo betu nećemo videti kakva je igra zaista.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!