29. velj 2012.

Borderlands 2 nova Steamworks ekskluziva

Nije kao da ovo niste očekivali. Valve, Gearbox Software i 2K Games su sklopili dogovor oko igre Borderlands 2, pa će sve verzije zahtevati aktivaciju na Steam-u, bez obzira gde i kako ih kupili. Mi u Evropi ćemo morati da sačekamo 21. septembar da zaigramo ovo čudo. Ukoliko se neko odlučio na naručivanje naslova, neka se uputi ovde. Pogledajte novi dubstep promotivni video u prilogu, videćete sve likove u akciji.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 15:

  1. Ipak je jos uvjek 3:2 za EA. Origin ekskluzive su BF3, NFS Run i ME3, dok su Steam ekskluzive Skyrim i sad Borderlands :D Mislim samo na novije igre :D

    OdgovoriIzbriši
  2. S tim da sve 3 navedene "AAA igre" za Origin pravi i objavljuje sam EA.

    Sa druge strane, samo u 2012. godini Steam je dobio (do danas) na primer Oil Rush, King Arthur II, The Darkness II, Dear Esther, Wargame: European Escalation, te ne zaboravimo, Alan Wake.

    OdgovoriIzbriši
  3. Origin bi lako mogao da nadmaši Steam... EA je povukao dosta novijih igra sa Steama a nove se neće pojavljivati na Steamu. A igre su sve sami hitovi. Origin ima i sve više igara od drugih izdavača... Skoro su objavili da su prešli broj od 9 miliona korisnika i ako nastave ovako brzo će nadmašiti Steamov broj korisnika. Ipak je EA veća kompanija nego Vale i to je očekivan razvoj događaja...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne veruj svemu što pročitaš. Prvo, Steam ima preko 40 miliona AKTIVNIH korisnika. Origin neka ima i 10 miliona (ukupno) korisnika, od toga je najmanje 20% neaktivno... tj. imaju par igara aktiviranih, zahvaljujući postojećim zalihama koje su ranije kupili na steamu ili u prodavnici, ali ne koriste sam klijent redovno. Jedini koji koriste Origin redovno su igrači BF3.

    OdgovoriIzbriši
  5. Valve = preko 5 miliona korisnika koji imaju Skyrim. To je pola Orgin-a po toj računici.

    Da bi EA bio "bolji" od Valve-a, njihov ME3 bi morao da nadmaši prodaju Skyrim-a. Onda bi multiplayer te iste igre trebao da nadmaši druge.

    Što se tiče "novih EA hitova", pišam se po njima, ali onako najiskrenije. Jedini realan nekonzolaški današnji hit će im biti ME3, ako nas usere.

    OdgovoriIzbriši
  6. BF3 je prodao preko deset miliona na sve tri platforme zajedno i to je brojka iz oktobra prošle godine. EA je potvrdio da je igra prodala najviše primeraka za PC dakle više prodatih igara za PC nego za bilo koju od konzola pojedinačno. To znači da je tada bilo između 3 i četiri miliona igrača koji su igrali BF3 na Originu. Do sada je možda pređen broj od pet miliona ali to ne znam sigurno. Stiže i Generals 2 i ta igra će sigurno privući ogroman broj igrača na Origin.

    OdgovoriIzbriši
  7. Upravo pizdim sa Originom. Ne pamti download kad ga ugasis. A ni kad ga pauziras i nastavis posle. Nego lepo od pocetka 15GB. :x

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja sam pomenuo samo PC prodaju. Na sve tri platforme je otišlo preko 10 miliona odavno.

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa normalno je da gubi download kada ga ugasiš. Origin podeli download na delove. Mogu da budu po par stotina MB, po GB, zavisi... Ako isključiš Origin pre nego što skine ceo taj deo onda će sledeći put početi da ga skida iz početka. Zato se dešava da vidiš da je npr 30% igre skinuto, isključiš Origin i kad ga ponovo pokreneš vidiš da je download na oko 20%. I Steam radi istu stvar i često ćeš izgubiti po par stotina MB dowonloada kao ga isključiš dok skidaš veće igre. To je normalna stvar. Ja ostavim te veće igre obično da se skinu preko noći.
    Sačekaj da ti skine bar jedan ili dva GB, ugasi Origin i punovo ga pokreni pa vidi kako je.

    OdgovoriIzbriši
  10. Kod mene Steam nikada nije gubio download. A origin sto kaze Bala, to je glupost od programa.

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisi iskren... Steam mora da gubi download ako ga ugasiš pre nego što skine ceo segment. Inače meni Origin ne pravi nikakve probleme sa ovo igara što imam na njemu. Samo treba pogledati koliko godina već Steam postoji a još uvek je bagovit program i mnogima pravi probleme a Origin je već u ovoj fazi stabilan i efikasan. Iz toga se vidi da EA ulaže ogroman trud u Origin. Npr ako pogledate forume videćete da je gomili ljudi Steam bez dozvole sam počeo da skida demo za novog Raymana, nisu mogli da pauziraju niti prekinu download dok nije bio gotov a kada je Steam skinuo ceo demo nisu mogli da ga pokrenu. Džaba potrošeno vreme na skidanje demoa koji nisu ni želeli da skinu.

    OdgovoriIzbriši
  12. Skapirao sam da gubi kad ugasim. Ali nije mi jasno sto gubi kad samo kliknem pauzu, ne ugasim program i nastavim.

    OdgovoriIzbriši
  13. A da, Origin mi nije gubio po 1,2 GB ili nekoliko stotina MB. Juce sam skinuo oko 3GB, nestalo je struje na NBG, pa sam pomislio mozda zato nije sacuvao. Onda sam do veceri skinuo preko 5GB. Ugasio komp i ujutru sam morao od pocetka.

    OdgovoriIzbriši
  14. Steam = Facebook , Origin = Google +

    OdgovoriIzbriši
  15. @Predrag Mihajlovic
    Ne, iz toga što si naveo o Originu vidi se da je samo stabilan. Sve što treba da donosi konstantan priliv para biće stabilno je do te mere. EA kad namiriše lovu iscediće poslednji cent. Što znači, da Origin recimo nije bio "stabilan" ne bi ga niko na kraju ni koristio. A da je efikasan, to će tek da se vidi ako dogura do polovine korisnika koje Valve ima. Sa nekoliko naslova holivudskog šmeka nije tako revolucionaran posao.

    Uostalom, pošto su giganti i treba da se bore za svoje korisnike. Mada, zanimljivo mi je kada pomislim na korisnike koji moraju da koriste i Origin i Steam. Teška vajda da neko danas neće igrati ME3, a u isto vreme da preskoči i Skyrim recimo. Obično tu važi oba ili ništa. Naravno mislim na generalnu publiku, ne na ljude koji imaju određen ukus pa izaberu šta im odgovara. Možda stave na kraju nešto tipa "ako imate Steam/Origin na ovom kompu ne možete da instalirate Origin/Steam". Nije kao da im nije izvodljivo i ironično u isto vreme.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!