15. ožu 2012.

Baldur's Gate: Enhanced Edition uskoro!


Atari, Wizards of the Coast i Overhaul Games najavljuju rad na poboljšanoj verziji jedne od najlegendarnijih RPG igara - Baldur's Gate 1 i 2! Izgleda da sve ostaje kao što je i bilo (Infinity Engine, D&D sistem itd.), ali sređeno shodno današnjim standardima i operativnim sistemima.

Kao da nismo cepali već sto puta posle toliko godina uz pomoć svakakvih alatki za pokretanje matorih igara (smešak). Dalje informacija od ove nema, osim da očekujemo radosno.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 18:

  1. Kad zatreba para, ništa nije sveto. Nastaviću da igram "osavremenjenu" GOG verziju, a ovo nek kupuje ko god želi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam optimističan, not one bit. Al' ajde, sačekaću da vidim na šta će ličiti pre nego što krenem sa ponovnim prelaskom sage (sa par desetina modova :D).

    OdgovoriIzbriši
  3. Posle izlaska ove verzije, svake nedelje će se pojavljivati novi DLC koji se, naravno, odvojeno plaća. To nije nužno loša stvar ako dobro urade posao, ali sve ovo izgleda kao gaženje po jednoj od najboljih igara mog detinjstva :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Kakav crni DLC, nemoj to raditi i prizivati zlu sreću :)

    -Baldur's Gate + Tales of the Sword Coast=BG1 enhanced
    -Baldur's Gate 2 + 2 ekspanzije=BG2 enhanced

    Neće biti podrške za džojped. Jer jednostavno igra nije za konzole s obzirom na to kakav je sistem (pravila druge edicije D&D). Moguće je import-ovati stari save game. Muziku ne menjaju, grafiku poboljšavaju, sređuju i multiplayer. Međutim, kako će da nateraju nekoga da kupi ovu verziju umesto GoG-ovske...

    OdgovoriIzbriši
  5. ... pogotovo kad se zna da će biti Beamdog ekskluziva, dakle neće biti na Steam/Gamersgate/Desura/GameFly. GOG verziju barem možeš igrati kad i gde hoćeš, pa makar to bilo i kroz Steam.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ako promene budu čisto vizuelnog tipa, a "duh" igre ostane isti, rado ću probati novu verziju.

    OdgovoriIzbriši
  7. Da, ex-Bioware radnici. Pobegli da rade na RPG-u za promenu :D
    Jel uzimao neko MDK2 port od njih?

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo je dobra vest i ne razumem vaš pesimizam... Naravno da ne bi ovo najavljivali da se ta poboljšanja svode na ono što se može dobiti modovima. Ovo će biti nešto ozbiljnije i u svakom slučaju ovo je dobar način da se privuku novi igrači koji ranije nisu imali kontakta sa ovim BioWareovim klasicima.
    Možda je bila bolja ideja da prebace igru u neki moderan 3D endžin ali da naravno zadrže izometrijsku kameru pošto bi moderna grafika privukla i više igrača ali treba sačekati da se vidi šta su uradili sa starim Infinity endžinom...

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne mogu zbog licence da menjaju ništa bitno verovatno. Videćemo kako će izgledati. Mislim, ima community zakrpa i modova, ali enhanced mora da bude bolji od svega toga zajedno. Ostaje jedino da sačekamo.
    Međutim, zvaničnik je pomenuo da će ubaciti nove likove sa novom glasovnom podrškom. Neki zadatak Drizzt-om novi, pustolovina, bilo bi super :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Možda bude baš nešto novo sa Drizztom pošto je prilično popularan i ako bi uradili neki masivan quest line vezan za njega mogli bi da to koriste u marketingu i to bi privuklo dosta fanova knjiga o njemu koji pre nisu igrali BG. Jedino što bi im trebala Salvatoreova dozvola ali mislim da to nije problem pošto je već dozvolio da se Drizzt pojavi u svim BG igrama a valjda je postao i nihov fan.

    OdgovoriIzbriši
  11. @Predrag
    Već smo imali pokušaje da se Infinity Engine igre rimejkuju u endžinima nekih novijih 3D RPGova i to je izgledalo prejadno. 3D još uvek ne može da se meri sa detaljnim, ručno crtanim bekgraundima iz IE igara.:)
    Idealno rešenje bi bilo odrade potpuno nove 2D bekgraunde i sprajtove prilagođene za HD rezolucije.

    OdgovoriIzbriši
  12. Idealno rešenje, IMHO, je bilo u Fallout Tactics-u. Nije to baš 3D, ali je vraški dobar izgled bio.

    OdgovoriIzbriši
  13. http://www.gamebanshee.com/news/107296-baldurs-gate-enhanced-edition-announced.html
    Ti novi likovi i kvestovi možda budu zanimljivi, novi interfejs i krupniji, kvalitetniji sprajtovi za likove takođe zvuče kao dobra ideja a tu su i neka sranja koja se tiču samo onih koji su zainteresovani za multiplejer. Sve ostalo što su nabrojali postoji već godinama u vidu raznih modova. Ako taj novi sadržaj bude dovoljno kvalitetan, šta znam, možda kupim ovaj shit za sledeći prelazak ali samo ako cena bude prihvatljiva. Ovo se svodi na modovani Baldur sa nešto novog sadržaja, ljudi koji su zainteresovani za ovaj projekat nisu ovce. Bar se nadam da nisu. Valjda ne bu progutalii cenu od 20, 30 dolara. Možda, ne znam, petnaestak dolara? Oba Baldura sa ekspanzijama su pre par nedelja mogla da se kupe za deset dolara na GOG-u, GamersGate je imao D&D Anthology na popustu za oko 7€.

    OdgovoriIzbriši
  14. Pa ovo je više namenjeno novim igračima nego onima koji su igrali BG u vreme izlaska... Mnogo toga u Baldur's Gate deluje previše arhaično i zastarelo kada bi neko počeo da ga igra posle DAO ili NWN2. Koliko sam ja razumeo njihov cilj je više da privuku nove igrače. Naravno taj novi sadržaj i razna unapređenja bi trebalo da zainteresuju i stare fanove i ako Enhanced Edition bude imao novog materijala na nivou jedne ekspanzije i bude doneo sva obećana poboljšanja onda je to definitivno vredno i dosta više cene. onaj koga ovo ne interesuje uvek može da igra stari BG...
    Meni se u ovom trenutku jedino ne sviđa to što će igra i dalje koristiti drugu ediciju pravila, ovo je po meni bila dobra prilika da igru prevedu na 3.5E koji je imo najbolji i najbolje prihvaćen među fanovima...

    OdgovoriIzbriši
  15. @Astaroth
    Meh. Dakle, da vidimo... taj novi interfejs se svodi na nešto krupniji font a grafički overhaul na nove sprajtove i efekte za magije.
    Ne hvala.:)

    OdgovoriIzbriši
  16. Šta kažete na ovo http://pc.gamespy.com/pc/baldurs-gate-enhanced-edition/1220929p1.html
    Uspešna prodaja Enhanced editiona će povećati šanse da se ovo desi tako da je to još jedan razlog da ga podržite!

    OdgovoriIzbriši
  17. Nema potrebe zaista. Ako će praviti BG3 mogu odmah na Kickstarter da se prijave. Kada Wasteland 2 može da dobije pare u roku od dva dana, ne vidim razloga zašto i ovo ne bi dobilo šansu. Licenciranje je već drugo pitanje. Ne znam da li to drži Bioware ili Wizards ili neko treći na kraju.

    OdgovoriIzbriši
  18. Ne hvala, ne vidim nikakvu potrebu da se u BG imalo dira.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!