15. ožu 2012.

Mass Effect 3, zašto kraj ne štima?

Neću i ne mogu da vam odajem ništa u vezi sa krajem Mass Effect-a 3, sačekajte recenziju uostalom. Osim toga, nisam je ni pipnuo. Čekam da se slegne prašina, a dotle me je vrlo zainteresovalo skorije dešavanje. Naime, ljubitelji nisu zadovoljni načinom na koji se završila Šepardova saga. Napravili su dobrotvornu akciju, da prikupe novac i ubede Bioware da ga promene. Dok Bioware zvaničnik tvrdi da je to sve vreme bio neki kontraverzni plan? Šta sad, čekamo DLC "The real ending"?

Osim ovih linkova koji su dati, evo još jedan koji navodno objašnjava (u detalje, pazite se) zašto ljubitelji mrze kraj. Slažem se da niko od nas ne voli kada se neka saga epskih razmera završi, ali ovde je nešto drugo posredi. Preporučujem da ulazite na sopstvenu odgovornost u komentarisanje, jer će vam možda neko odati kraj. Upozoreni ste!
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

  1. Entitlement je jedan od većih problema sa igračima danas... Kraj je takav kakav je i deo je vizije autora igre. Na šta bi to ličilo da se krajevi igara, filmova, TV serija menjaju samo zato što grupica fanova nije zadovoljna i misli da je developer dužan da udovolji svakom njihovom zahtevu. Inače neću da komentarišem ništa detaljnije sada i ostaviću to za komentare na opis igre. Kraj bi po nekim popularnijim tumačenjima mogao da bude ustvari dosta dobro osmišljen samo što igrači izgleda ne žele da obraćaju pažnju na detalje.
    Evo inače jednog kritičkog a istovremeno ne-hejterskog teksta o kraju:
    http://www.rockpapershotgun.com/2012/03/14/mass-effect-3-the-end-of-an-epic/

    OdgovoriIzbriši
  2. Upravo sam završio igru. Ukupan utisak o igri - fenomenalno, ali samo zato što sam fanboy serijala. Kraj je po meni ok, jedino što mi smeta je to što manje-više ništa ne utiče na njegov ishod za razliku od ME2. Npr. zašto ne postoji loš kraj u kojem bi Reaperi pobili sve ako nemate dovoljno vojne snage? Pitam se zašto sam sakupljao sve one sidequestove i budžio effective military strength...

    OdgovoriIzbriši
  3. Delimično povlačim reč, nakon čitanja onog članka što je postavio Predrag činilo mi se da nema velike razlike ali sada kad sam pogledao i druge krajeve vidim da ima. Ipak, moralo je to bolje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan kraj odličnoga serijala. Ne vidim što se imaju buniti. Završetak je kakav jest, očekivati u onakvoj priči happyend u kojem će Shepard pod stare dane držati za ruku osobu sa kojom je završio dok okolo trčkaraju prodesionalci poput Andersona, Garusa i sličnih je suludo. Spasili ste galaksiju, nema što da se bunite sada.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!