23. ožu 2012.

Salem ulazi u beta-fazu

MMORPG igre danas uglavnom se zasnivaju na istoj premisi. Kakvo god da je izvođenje (2D, 3D, potezno, RT), u fokusu je borba. Bilo da se rokate protiv drugih igrača ili NPC protivnika, zanatstvo (crafting) je u drugom planu. Negde je bolje postavljeno, negde lošije, ali uvek je zamišljeno kao trošilica vremena, novca i energije.

Salem je pokušaj da se napravi MMO u kome će zanati imati vodeću ulogu. Svet će biti postavljen kao prodložan promenama, a preživljavanje kolonije zavisiće od saradnje, snalažljivosti i autentičnih zanatskih veština doseljenika. Nadahnuta alhemijom i sujeverjem 17. veka, Salem će biti igra u kojoj je smrt trajna (permadeath). Igrači će moći da se sukobljavaju jedni s drugima, kao i sa okultnim čudovištima koja vrebaju iz svakog prikrajka Novog sveta. Razume se, biće i veštica. Sve u svemu, meni miriše na obradu francuske igre Die2Nite. Prijavite se ovde.

 
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 12:

  1. nadao sam se malo boljoj grafici, al' valjda će gameplay da nadoknadi to.

    OdgovoriIzbriši
  2. Moglo je i gore, D2N i nema grafiku :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Grafika stvarno izgleda izuzetno primitivno... Ovakvoj igri sa ovakvom tematikom bi koristila grafika koja može bolje da dočara odgovarajuću atmosferu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kao sto rekoh, igre ovakvog tipa i bez grafike razbijaju kako su dobre, tako da je komentar na grafiku izlisan...

    OdgovoriIzbriši
  5. To nije istina... Za većinu nas je grafika veoma važan deo doživljaja. Ovo je MMO a to je tip igre uz koji se provodi dugo vremena. Zamisli ti kako će biti buljiti u onakvu grafiku satima. Tebi možda nije problem jer si stariji i odrastao si uz neke drugačije igre u drugom vremenu ali danas ipak imamo određene standarde.

    OdgovoriIzbriši
  6. ^Jel si ti primetio kako je Minecraft pokupio kilo nagrada? I kakvu grafiku ima?

    OdgovoriIzbriši
  7. Jel si ti primetio koliko su popularni modovi koji dodaju bolje teksture i razne moderne efekte u Minecraft?

    OdgovoriIzbriši
  8. Nije to jedini MMO sa "lošijom" grafikom.
    Aion i Lineage imaju perverzija grafiku recimo, pa te dupe svejedno otkida zajedno sa očima dok grind-uješ do besvesti. Ako ti treba 15 sati u MMO-u da bi uradio nešto bitno, pritom je i ne zabavno, to je onda smeće u lepom paketiću.
    Za Salem treba malo vremena da prođe da ga sažvaću ljudi i daju neki utisak, permadeath neće odgovarati svakome :D

    OdgovoriIzbriši
  9. "...ali danas ipak imamo određene standarde."

    Ako se tako zove beskrajno kukanje o grafici, onda mladje generacije zaista imaju vrlo visoke standarde.

    Igraj bilo koju dobru igru iz devedesetih. I pored zastarele grafike, prilicno je sigurno da ce biti bolja od ovoga sto izlazi poslednjih 10 godina.

    OdgovoriIzbriši
  10. @Marko F: Srećom, mladi naraštaji će voleti "lošiju" grafiku iz jednog razloga - mobilnost. Popularnost retro-igara, igara na mobilinim telefonima, handheld uređajima i iPad-u. Tamo je reza doduše sad 2x veća od pređašnje (1024x768), ali nešto sumnjam da će je koristiti (samo će da razvuku ovu koju sada imaju, jer uz 132 DPI baš ih briga za rezu). A tu je i popularnost flash igara, online browswer igara... pa onda društvene igre (MMO?) kojima je važnije da dizajn bude dopadljiv, a igra brza nego da grafa bude spektakularna. Na kraju... WoW ima "lošu" grafiku, pa je i dalje najj

    OdgovoriIzbriši
  11. Igre za mobilne uređaje i flash igre većinom nisu dizajnirane da se igraju satima već da se igraju pomalo za ubijanje vremena. Ne možeš porediti to i jedan MMO. Inače znaš i sam da je WoW imao baš spektakularnu grafiku u vreme izlaska i još uvek izgleda veoma dobro...

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!