20. ožu 2012.

Ys: The Oath in Felghana, JRPG na Steam-u


Za pristojnu cenu od €11.99, možete pazariti na Steam-u JRPG naslov - Ys: The Oath in Felghana, naslov poznatog japanskog razvojnog tima Nihon Falcom, jednim od pionira RPG igara u zemlji izlazećeg Sunca. Objavio ga je nezavisni izdavač XSEED Games. Igra je izašla još 2010. godine, kao jedan deo od serijala Ys igara, a sada se dokopao nas tj. najšire PC publike. U nastavku možete pogledati slike i promotivni video koji sam vam iskopao.





Jeste da je pomalo teško izgovoriti ime naslova, te zvuči kao karate pozdrav "OSU!", primećujete ipak da pruža standardnu japansku grafiku u formi minimalizma i mnogo, mnogo tabanja i izvođenja epskih i šljaštećih poteza koji ruše planine, te se kose sa zakonima fizike. Uz sjajnu muziku naravno. Šalu na stranu, pored dobre zabave, naćićete i lepu i zanimljivu priču. Bar znate da japanci tu ne okidaju tek tako kada prave njihov RPG. Da ne zaboravimo i slagalice! Inače, uskoro nam stiže i Ys Origin za PC. Za koji mesec. Pripremite se.


Da li se neko seća Grandia 2 igre? Ako ne, te nekim slučajem ne volite japance, poznajete bar odakle je Bastion kupio inspiraciju.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 5:

  1. "Igra je izašla još 2010. godine, kao jedan deo od serijala Ys igara, a sada se dokopao nas tj. najšire PC publike."
    Falcom je razvio gomilu igara za PC ali retko koja od njih je stigla na Zapad u izdanjima za PC. Oath in Felghana je prvobitno izašao za PC još 2005-te u Japanu. 2010-te je portovan na PSP a ovo je prvi puta da je PC verzija zvanično dostupna izvan Japana.

    OdgovoriIzbriši
  2. Igrao sam Ys 7 za PSP kad je izašao. Ta igra ima baš preterano teške bossove. Odmah ona kornjača na početku može da ubije u dva napada a ja joj uzimam možda 0.5 % helta sa svakim udarcem.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Predrag Mihajlovic
    Ako sam dobro skapirao od ranije, imaš i Xbox i PSP? Playstation 3 nema tako puno igara kao Xbox?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne valja. Ys više uopšte nije među deset najprodavanijih igara na Steam-u. Prilično brzo je ispao iz top 10. Loše, loše, loše. Falcom ima previše dobrih igara za PC. Dobar deo njih nikada nije portovan na neku konzolu i ovo je možda bio jedini način da sve te sjajne igre budu legalno dostupne igračima izvan Japana. Ako prodaja ne bude dovoljno dobra XSEED se verovatno neće truditi sa prevodom i izbacivanjem ostalih igara. Dođavola, izgleda da je i Fortune Summoners duže ostao među top 10 dosta duže od ove igre a Carpe Fulgur se nikada nije hvalio sa posebno dobrom prodajom te igre. Ovo je lošeeeeeee. Loše.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa igra možda jednostavno ne interesuje većinu igrača? Ako su imali neke zanimljivije i novije igre trebali su da počnu sa njima a ne sa ovime....

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!