23. tra 2012.

Najavljen Legends of Eisenwald, miks strategije i RPG-a


Aterdux Entertainment je nezavisni autorski tim iz Belorusije. Naslov kojim su ušli na tržište video igara 2004. godine je, ne tako poznat, Discord Times. Nakon duže pauze, 2010. godine ponovo se sastavljaju i započinju rad na igri Legends of Eisenwald. Posredi je klasični RPG, sa elementima poteznih borbi i strategije. Momci i devojke su puni ljubavi prema ovakvoj vrsti igara, ali je mogućnost finansiranja preko Kickstarter kampanje, koju su nedavno otvorili, od velike pomoći.


Naslov umnogome podseća na simulaciju viteza lutalice, a neko bi rekao Mount&Blade. Putujete po mapi, rešavate zadatke, osvajate zmakove, unapređujete sebe i svoje jedinice, sve što jedan klasičan RPG može (i treba) da vam ponudi. Autorima je trenutno glavna boljka "dosada" do koje dolazi u samom poteznom sistemu igre. Zato su rešili da nema praznog hoda, te se us vakom potezu razmenjuju udarci. Samim time, ishod borbe može da se preokrene očas posla. Klase koje su u ponudi su Vitez, Mistik i Baronica. Svako od njih prati određen tok priče.


Svet sadrži nizak nivo fantazije, zato ne očekujte kolosalne zmajeve ili divove koji haraju okolo i prave pustoš. Ne, suptilnije je, pa su i razlozi mnogih nesporazuma i zadataka ljudski motivisani. Traganje za zakopanim blagom, borba za presto, osveta, svi motivi će znanto varirati i zavisiti od priče koju pratite. Magija je prisutna, naravno, ali se postavka sveta kategoriše kao alternativni Srednji vek.








Igra je trenutno u alfa fazi, a trebalo bi da se pojavi na jesen. Kada vidim samo kako se ovi ljudi zabavljaju dok rade na njoj, kako se užive u svoje uloge, krenu mi suze radosnice na oči. Beta test će biti na ruskom i engleskom jeziku samo, a dobra vest je da će to najverovatniji biti preko servisa poput Steam-a. Naslućujem li ja to neke nove (stare) Heroje?




Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

1 komentar:

  1. Hm... Igra izgleda kao nešto između Heroes i King's Bounty serijala u low fantasy svetu. Zvuči kao da bi moglo da bude zanimljivo a i ne traže puno novca ali sa druge strane nemaju nekog poznatog u timu niti su oni veterani iz nekih velikih razvojnih timova a to bi im dosta pomoglo. A i ovakve igre nisu toliko retke...

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!