25. lip 2012.

Doom3 BFG, pakleni oktobar


Reinkarnacija čuvene FPS igre iz 2004. godine, Doom 3 BFG, stiže nam u oktobru. Kako najavljuju ljudi iz Id Software i Bethesda Softworks-a, zvaničan datum objave za Severnu Ameriku je 16. oktobar, dok će na Evropsko tržište stići 19. oktobra. Jesen stiže, a za njom i legije paklenih podanika, u HD rezoluciji, nameračeni da vam ponovo probude iskonski strah od mraka.


Ova verzija igre, pored toga što je grafički optimizovana za konzole i PC, sadržaće sedam novih misija u dodatku The Lost Mission. Najavljen je i co-op, ali za sada nisu poznati detalji. Da ne zaboravimo, Doom 1 i Doom 2 dolaze uz ovu igru besplatno. Zanimljivo je da je kupovina ove igre jeftinija za PC.


Inače, Džon Karmak (John Carmack), jedan od osnivača Id Software-a i glavni programer na legendarnim FPS naslovima (Doom, Quake, Wolfenstein 3D), takođe osnivač aeronautičke kompanije Armadillo Aerospace, našao je novu zanimaciju. Za 1.500$ je kupio HMD (Head-mounted display) uređaj, rasklopio ga i sastavio novi. Inženjerski genije je ovu (zlo)kobnu napravu namenio pravim entuzijastima Doom 3 BFG edicije, koji ne haju za cenu od 500$ koliko će ovaj uređaj koštati, niti se plaše da ugledaju pakao kroz njih. Uređaji virtuelne stvarnosti su nešto što će nas sigurno dočekati u budućnosti, ali čoveku ne može da ne padne na pamet kako je Džon uspeo da napravi ovako nešto dobro i zanimljivo, a da potpuno upropasti Rage.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!