18. lip 2012.

TESO - The Elder Scrolls Online


U sledećih nekoliko meseci, kompanija ZeniMax Media i njen ogranak Bethesda Softworks, obećali su da će prikazati dovoljno materijala da igrače nalože na MMORPG koji je smešten u ogromni svet The Elder Scrolls-a. TESO (The Elder Scrolls Online) nam stiže u 2013. godini, a po svemu sudeći ličiće na još glomazniji Skyrim.


Bethesda-in tim na ovome radi već duže vreme, umesto na sledećem nastavku serijala Fallout, na svu žalost autora ovih redova. Iako je Skyrim glomazna i uspešna igra, te zbog iste te veličine podseća malo na MMO, treba se zapitati kako će se igrači dogovoriti ko će prvi da jaše zmaja. Zmajeva mora biti, tu nema boga. Uostalom, epski bi bilo da se oformi cela eskadrila i krene u neki zajednički raid. Sigurno je da je razvojni tim pun elana nakon uspešne prodaje Skyrim-a, međutim, SW:TOR je takođe obećavao kule i gradove, a sada se batrga se free vikend akcijama. Ako bajati sistem ostane, brutalno isti kao u većini online igara, neće biti to baš sjajna situacija. Zvanične informacije su da će igra biti za PC i Mac, a prevod na tri jezika (Engleski, Nemački i Francuski). Izvesno je da će se nove stvari u skorije vreme pojaviti, kao što je način igranja i kako izgleda svet unutar same igre, jer je razvoj već poodmakao.












Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 7:

  1. Ne znam da li sam te skapirao dobro, ali ako ocekujes zmajeve u TESO sumnjam da ces ih videti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zapravo, očekujem svašta. Ali jedno zmajče bi bilo dobro :)
    Zavisi u kom će periodu biti igra. Opet, sumnjam da će da izbace bilo šta što ima veze sa zmajevima, jer se zbog toga najviše prodao Skyrim (among other things).

    OdgovoriIzbriši
  3. Igra će biti negde u drugom dobu, pre osnivanja carstva. Cyrodiil je velika pvp arena, a sa tri strane ga pritiskaju vojske. Zar ovo nije opšte poznata stvar? A da, tu je leech, nemrtve duše, demon koji hoće Tamriel da usisa u svoj džep Obliviona...

    OdgovoriIzbriši
  4. U drugoj eri se desava nema zmajeva. Jedino ako ne ubace Nafaalilargusa (tj Nahfahlaara), mislim da je jedini zmaj koji se pojavljuje u drugoj eri.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisu se nešto preterano iskazali sa trailerom. Da budem iskren očekujem mnogo, možda čak i previše. Samo tipa da ne ograničavaju rase ili slično. Mora da postoje sve one rase sa kojima se inače susrećemo u serijalu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ma biće svi, nemaš tu frke. Ceo Tamriel je tu, samo će izostati neke zone koje će ostaviti za DLC-ove (npr, tu je Skyrim, ali akademija čarobnjaka će biti dodata kasnije). Najzanimljivije zvuče neinstancirane tamnice. Kažu, kao dinamički događaji u Riftu... samo stotinama metara ispod zemlje.

    OdgovoriIzbriši
  7. SW:TOR razmišlja da pređe u f2p. Lotro je zapravo više zaradio novca pošto je postao f2p tako da to ne znači smrt mmo-a. Za Teso isto mislim da će da isto tako postane f2p za godinu dana pošto izađe. Ne shvatam zašto su razvojni timovi toliko uporni da uzmu deo kolača te mmorpg scene. Nadam se samo da će GW2 da ima drugačiju, svetlu sudbinu.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!