27. lip 2012.

Tomb Raider, nova i stara Lara Kroft


Pre šesnaest godina objavljena je igra Tomb Raider, iz koje je nikao kultni serijal o pljačkašu prastarih grobnica i omiljenoj junakinji iz video igara - Lari Kroft! Za sledeću godinu Crystal Dynamics priprema novu igru, koja će nas odvesti na sam početak priče, u vreme kad je mlada Lara tek zakoračila u svet arheologije. Po drugi put u istoriji serijala igra će se zvati, kratko i jasno, Tomb Raider.


Brod kojim plovi Lara, Endurance, zahvata strašna oluja. U vodama Zmajevog trougla lomi se na dva dela. Lara je među preživelima i pokušava da opstane na pustom ostrvu, ali se ne snalazi baš najbolje jer je još uvek derle koje ne zna ni vodu da nađe. Pojavljuju se i nekakvi plaćenici kojima je namera da naša prsata ljubimica ne izvuče živu glavu i da vi nikada ne odigrate Tomb Raider 1, 2, 3 itd.







Izdavač je Square Enix, a programski pokretač koji će igra koristiti je modifikovani Crystal Engine. Razvojni tim Crystal Dynamics ga je koristio u većini naslova iz serijala Tomb Raider, kao i u mnogim drugim igrama. Novu Laru će predstavljati glumica Camilla Luddington.








Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 6:

  1. "Razvojni tim Crystal Dynamics ga je koristio u većini naslova iz serijala Tomb Raider, kao i u mnogim drugim igrama..."

    Kojim to drugim igrama? Sta je to u medjuvremenu CD (nije Core Design) radio?

    OdgovoriIzbriši
  2. Oni ništa ali DE:HR je koristio modifikovanu verziju njihovog endžina. Valjda je na to mislio.
    Što se tiče ovog reboota, nadam se da će ispasti dobro. Nisam fan prošlih delova ali ovo me je privuklo sa metroid-zelda stilom napredovanja i akcentom na survival. Više preživljavanja, eksploracije i pravih zagonetki okruženja a manje (mnogo manje) ultraskriptovanog "filmskog" platforminga i akcije a la Uncharted i ja sam zadovoljan.

    OdgovoriIzbriši
  3. Istina, skorije ništa osim Lare.
    Ali imao sam na umu Legacy of Kain igre.

    OdgovoriIzbriši
  4. Završili su sa LoK serijalom par godina pre nego što su preuzeli Tomb Raider. Nijedna od 3D LoK igara nije koristila Crystal endžin btw.

    OdgovoriIzbriši
  5. Onda se izvinjavam ako sam pogrešio. Nekako sam bio ubeđen da su ga koristili i tada, a da je sada nabudžen.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!