21. srp 2012.

Steam stiže na GNU/Linux

Koliko puta smo bili u prilici da pročitamo slične naslove? Godinama se već šuška, Valve pusti "buvu" tu i tamo... Međutim, pre nekoliko dana objavljena je prva zvanična informacija u kojoj, crno na belo, piše da je Steam-klijent odavno portovan na Ubuntu, da sve važnije funkcije rade kako treba i da tim radi na usavršavanju GNU/Linux porta igre Left 4 Dead 2. Kako vi niste čuli za ovo? Vest je objavljena prvog dana velike rasprodaje.

Da ne bih morao da sputavam sopstveno oduševljenje i bavim se suvim prepričavanjem, jednostavno posetite "Valveov zvanični GNU/Linux blog" i pročitajte sami šta ljudi kažu. Mašala!
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 5:

  1. Nazovi me je hejterom, ali Valve diže hajp u džaku. Možda je Steam klijent za Linux (Ubuntu) gotov, ali je verovatno samo closed beta jer čak ni na https://developer.valvesoftware.com/wiki/Steam_under_Linux nema ni reči o native klijentu - winetricks varijantu već imam instaliranu.

    Dakle, ostaje da se radujemo trenutku kad će se ovo čudo (Steam native + L4D2) pojaviti u Ubuntu centru, a do tada ćemo čitati medijske napise kao pucnje u prazno :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa piše u vesti, a i na njihovom blogu, da imaju ranu razvojnu verziju i da tek očekuju internu (closed) betu. Nema šta da nagađaš :)

    To svakako ne menja činjenicu da je ovo 1. prva ikad zvanična potvrda da nešto već rade na tom polju i 2. da je otvoren zvanični blog za GNU/Linux gde će redovno izveštavati o napretku.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čim su oni zvanično objavili tu nema problema, jer dugo se pričalo o klijentu predhodne dve godine, a ovo je prvi put da su se oglasili tako da verujem da će biti nešto, a primetili smo da Valve ne voli konkurenciju (Desura) tako da je pitanje vremena kada će se pojaviti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicna vest da vidimo da ce main stream sistemi (a i konzole kako se cini) da gube na znacaju. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. http://blogs.valvesoftware.com/linux/faster-zombies/

    Perfect :D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!