6. srp 2012.

Velika letnja nagradna igra

Čak i ako nas čitate tek od prvog jula, do sada ste čuli nešto o nagradama. Ukratko, svakog meseca jednom čitaocu-komentatoru poklonimo licencirano izdanje jedne male igre. Za svaki rođendan bloga organizujemo nešto specijalno i poklonimo čitaocima više desetina igara.

Prošle godine koristili smo virtuelne tikete, slično prethodno održanom izvlačenju na mreži Steam, da posebno nagradimo najvernije čitaoce. Ove godine odlučili smo da koristimo nezavisni servis SteamGifts, uz čiju pomoć možemo da održimo veoma poštene i nepristrasne dodele nagrada. Naravno, male mesečne nagrade i dalje delimo "ručno", jer shvatamo da ne mogu, ili ne žele svi da se učlane na SteamGifts. Ipak, želim da vam kažem da ćemo postepeno sva značajnija izvlačenja nagrada preseliti na taj servis, uključujući i rođendanska.


Slično "tiketima" od prošle godine koji su najvernije čitaoce vodili u posebno izvlačenje, svi ovogodišnji članovi Igrorama Gold Club grupe (osim legacy članova, koji su učešće stekli zarad promocije u trenu osnivanja grupe) imaće pravo da učestvuju u posebnom rođendanskom izvlačenju - na servisu SteamGifts. Dakle, svako ko je jednom ili više puta zaslužio mesečnu članarinu pišući određeni broj komentara, dobiće slobodan pristup u novembru, kad budemo slavili rođendan.

Još nije kasno ni za vas! U julu smo pozvali sve koji su tokom juna napisali 5 ili više komentara na blogu, a to su Indoril, Marko F, Predrag Mihailovic, MiNed, Ogisha, Uroš Jovanović, Roderick, Maladikt, Dekip, Grgolj Blaster i Astaroth. U avgustu ćemo pozvati sve čitaoce koji ovog meseca napišu 6 ili više komentara. U septembru, sve koji tokom avgusta napišu najmanje 7, u oktobru one što napišu 8 tokom septembra, a u novembru sve koji napišu barem 9 komentara tokom oktobra, ili su ranije bili pozivani. Posle toga vraćamo se na redovnih 10 komentara za učešće.



Sama pozivnica Igrorama Gold Clubu ne znači i automatsko prisustvovanje izvlačenjima koja se organizuju za članove. Prijavljujete se samostalno za svaku igru koja vas interesuje, a još uvek je nemate. Puna pravila servisa SteamGifts možete pronaći i pročitati ako kliknete ovde. Nažalost, novi čitaoci mogu imati problem sa registracijom, jer servis zahteva da na Steamu imate igara u vrednosti 100 američkih dolara, čime dokazujete da je reč o vašem nalogu, a ne o na brzinu otvorenom lažnom nalogu koji biste koristili da više puta uđete u isto izvlačenje.

Ni to nije problem, dolazi ogromna letnja rasprodaja na Steamu, uz sitno "ulaganje" moći ćete da prebacite tu granicu i nabavite zaista kvalitetne igre. Na forumu možete da vidite neke primere za jeftine Indie pakete koji će biti na sniženju posle 12. jula, a tu su igre iz IndieGala paketa koje gotovo besplatno podižu vrednost naloga. Ukoliko neko i ne uspe, gledaćemo da za Gold Club organizujemo nešto na forumu. O tome više drugi put.

Inače, šta su dve obećane nagrade za jul? Swords and Soldiers HD i Duke Nukem Forever. Sledećeg meseca nešto još bolje. Pa vi izvolite, čitajte, komentarišite, družite se na forumu...

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 12:

  1. 100$!?
    Када сам се регистровао пре 4 месеца било је 20 или 50$. Када су повећали?

    За оне које желе да знају колика је укупна вредност игара које поседују
    http://www.steamcalculator.com/index.php

    OdgovoriIzbriši
  2. Bilo je 50 dolara do pre tri meseca. Morali su povećati jer su razni Indie paketi omogućavali ljudima da sa 5$ naprave 5 novih steam naloga vrednosti 50-75$. Sad su te igre devalvirane kad se računaju bodovi a granica podignuta.

    Mada, s obzirom na to da su naši čitaoci većinom iskusni igrači koji cene svoje vreme i trud razvojnih timova, uvereni smo da gotovo nikome neće biti dugoročan problem da na Steamu stekne tih par igara (pod uslovom da ih još uvek nema, što je gotovo nemoguće ako računamo sve igre koje smo podelili u ove, evo već tri godine rada + indie paketi itd).

    OdgovoriIzbriši
  3. На кварњака нас терате да куцкамо коментаре. ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hiljade i hiljade ljudi čitaju svakodnevno ovaj blog i nemaju želju da komentarišu nešto; neko tu i tamo iznese svoje mišljenje ili zamerku, najčešće kad se ne složi sa stavom autora neke recenzije. Manje od 1% posetilaca relativno redovno komentariše.

    Naša je želja da taj broj podignemo na barem 2%, kako bi diskusije među čitaocima bile zanimljivije, te kako bismo i mi sami dobili što kvalitetniju povratnu informaciju.

    To ne znači da ćemo u bilo kojem trenu terati ljude da rade bilo šta. Štaviše, tvoja "šala" uopšte nije na mestu, da ne kažem ništa drugo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mozda treba da napomenete da svi pozvani u Gold club odrade sync naloga na Steamgifts kako bi sajt dozvolio pristup giveawayu ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zakazani su za 15. i 20. jul, a do tada će SteamGifts već da natera sve učesnike da odrade Sync, jer je obavezno jednom sedmično. U svakom slučaju, dobro je da si napisao, ako neko nije znao da to može biti problem.

    OdgovoriIzbriši
  7. ajmo jedno glupo pitanje, imam original (box) commandos 3, ako ga skinem preko steam i upisem serijski iz boxa oce da mi racuna :P (jel da da je glupo? ali racuna se u komentare) -shala-

    OdgovoriIzbriši
  8. zaboravio sam da kazem, ovo kucam zbog Duke Nukem Forever (iskreno):D

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne. Samo određene igre "u kutiji" mogu da se dodaju na Steam, spisak imaš ovde: http://bit.ly/3qiMC

    Što se tiče DNF, u tom izvlačenju mogu da učestvuju samo čitaoci koji su bili aktivni prošlog meseca i već pozvani u Gold Club - ovomesečna aktivnost računa se za izvlačenja koja će biti održana u avgustu, kao što je već rečeno.

    OdgovoriIzbriši
  10. ha! tnx za spisak. nasao sam jednu igru koju sam mislio da pazarim u rodi na rasprodaji, a vidim da je na steamu skuplja. :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Na Steamu kupuješ samo kad je rasprodaja. Potraži više informacija na forumu.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!