18. kol 2012.

Valve najavljuje drugu dodelu nagrada Saxxy


Valve osim što pravi igre i Steam, stvara i raznorazne alatke korisne za razvojne timove, kao što je Source. Jedna od zanimljivijih alatki jeste Source Film Maker (SFM). Posredi je paket za snimanje machinima-filmova, a poznat vam je po tome što su u njemu rađeni svi "Meet the Team" klipovima za Team Fortress 2.

Tek, Valve dodeljuje nagrade za najbolje filmove snimljene u SFM-u i to u pet kategorija:

Najbolja akcija
Najbolja drama
Najbojla komedija
Najbolji originalni univerzum
Najbolji film

Pravila učestvovanja su jednostavna. Klipovi ne smeju biti duži od pet minuta, moraju biti u rezoluciji 720p. Kandidati radove postavljaju preko SFM-a na YouTube. Rok za prijavu je 1.-15. novembar. Glasanje počinje 16. novembra. Najava pobednika biće 31. decembra 2012. godine. Slobodno je korišćenje Valve-ovih igara, a ukoliko se koristi igra drugog izdavača neophodna je pismena saglasnost. Ne postoji ograničenje broja priloga. U filmovima ne sme biti reklama. 

Pobednike očekuje Saxxy nagrada u igri Team Fortress 2. Za pobednika u glavnoj kategoriji obezbeđen je prevoz do Valve-ovog studija, snimanje filma sa njihovim timom i prikazivanje rada na GTTV-ovom VGA spektaklu.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. Ma ludilo... i ovo sigurno vazi samo za USA region. :/

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne. Kao i prethodne Saxxy nagrade vazi za ceo svet. Inace nije obavezno film uraditi pomocu Filmmakera, moze da se odradi i montazom replaya iz TF2.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!