27. ruj 2012.

Splinter Cell Blacklist, sedmi Sem Fišer


Bivši američki predsednik Ruzvelt je 1941. godine imao javni nastup, gde je govorio o četiri nivoa slobode. Međutim, postoji i nezvanični peti nivo koji se primenjuje isključivo u situacijama kada je narušeno postojanje prethodna četiri. To odobrenje je po drugi put dobio Sem Fišer, američki ultrasposobni operativac Splinter Cell programa, koji može da dela bilo gde u svetu i na bilo koji način da ugazi pretnju. Cilj ne bira sredstvo.


Na žalost, snimak izgleda više kao neka promocija militarizovane demokratije, umesto da liči na Splinter Cell šunjalicu na koju smo navikli od originalnih delova. Ironično, ali, u ovom delu igre, antagonistička dvanaestočlana grupa je kivna na Ameriku jer se upliće u dve trećine svetskih "problema". Priređuje ultimatum, The Blacklist.




U suštini, to je zvanični tajmer za odbrojavanje do trenutka kada će se sve terorističke grupe sveta ujediniti u nastojanju da unište Ameriku jednom za svagda. Zvuči kao scenario iz nekog stripa, međutim kada pogledate ovog novog Fišera koji je sve jači kako serijal odmačinje, nije za čuđenje. Način igranja se podigao na novi nivo, pa sada možete u trku da poskidate protivnike, što razvojni tim Ubisoft zove killing in motion. Takođe, najavljena je ekstenzivna podrška za Kinect. Mada, najviše pogubno po sve ljubitelje serijala je možda činjenica da Fišeru neće viđe davati glas Michael Ironside, već Eric Johnson.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 14:

  1. Veliki sam fan prethodnih delova i jedva čekam i ovaj!:D Sve Tom Clancy igre su uvek pune američke propagande, onaj ko se navikao da uživa u visokom kvalitetu samih igara može lako da pređe preko toga.

    OdgovoriIzbriši
  2. Još jedan odličan serijal sveden na prosječan nivo. Od igre gdje je osnovna ideja bila tiha infiltracija, došli smo do toga da Fišer u sred bijela dana trči kroz utočište terorista i kosi sve redom u trku.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pročitaj ovo
    http://www.eurogamer.net/articles/2012-09-28-fan-response-to-splinter-cell-blacklist-is-a-kneejerk-reaction-and-uninformed
    Najgore je što su već prikazali nekoliko snimaka gde se vidi čist old skul stealth gameplay i što su objasnili da će svaka misija moći da se pređe na taj način ali hejteri to ignorišu i ponašaju se kao da je igra postala Max Payne klon...

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa čovek je i dokazao upravo ono što su ljubitelji i pretpostavili, iako je neistomišljenike svejedno nazvao "slepcima". Kriviti utiske budućih igrača i ne igrača da su neosnovani nije sjajna stvar kada rešiš da promovišeš nešto. Na njima je da stvore dobru reakciju igračke zajednice, a ne na objašnjavanju da li je to sirće ili vino. To nikoga ne zanima, jer kada proba (u ovom slučaju i vidi), znaće odmah na čemu je.

    OdgovoriIzbriši
  5. http://youtu.be/vIBrtS1MFaY
    Eto baš ta misija zbog koje su "fanovi" pljuvali igru urađena na čist stealth način. Tu su i poređenja sa nasilnim pristupom koji je prikazan na E3 da bi se videlo kolika je razlika.
    Oni su odmah posle E3 potvrdili da će sve misije moći da se pređu tako ali to je većina gamera ignorisala a i za ovaj video se pretvaraju da ne postoji... Bitno je da se pljuje po igri!

    OdgovoriIzbriši
  6. Glavni problem je sto za stealth neces biti nagradjen a za Rambo pristup neces biti kaznjen. Znati da mozes u svakom trenutku ispraviti to sto nisi stealth jednostavno ubija zadovoljstvo prelaska stealth nacinom. Ali boze moj citam komentare po netu gdje dizu Conviction u nebesa i to vecina igraca, tako da je logicno da se novi nastavak prema njima i podesava jer su vecina. SC je nastao kao stealth only igra i takav je i trebao ostati.

    OdgovoriIzbriši
  7. Još gore je to što nivoi (verovatno) opet neće biti dizajnirani sa stealthom na umu. Jednostavno će baciti mogućnost da se šunjaš po mapama u kojima je sve dizajnirano prvenstveno za napucavanje. Dodaj na to činjenicu gedžeti i oprema koju će dati glavnom liku većinom neće biti zamišljeni za šunjanje i infiltraciju. Dakle: najosnovnija, loše dizajnirana stealth komponenta koja je tu samo da bi smirili ljude koji su voleli stari SC.

    OdgovoriIzbriši
  8. Moraju mnogo toga da srede da bi izbauljali iz blata u koje su upali sa prethodne dve igre. Teorija Haosa je poslednji pravi Sem Fišer. Ja se iskreno nadam da će old scool stealth biti prisutan makar kao opcija.

    OdgovoriIzbriši
  9. Chaos Theory je poslednji SC na kome je radio Clint Hocking i, gle čuda, sve što je došlo posle je hebeni trash. Bar je CT (imo) ne samo najbolji deo trilogije nego (imo) najbolja stealth akcija uz Thief 2 i MGS3.
    Šteta što čovek bar u doglednoj budućnosti neće moći da radi na bilo čemu sličnom. Trebalo bi da je pre par meseci počeo da radi za Valve, pretpostavljam da je to kul za njega i tako to ali ne očekujem da će oni skoro praviti neku igru za koju mogu da iskoriste njegove talente.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pošto vidim da to ni ovde većina ne zna: Double Agent za PS2 je DOBRA IGRA. Postoje dve potpuno različite igre na kojima su radili potpuno različiti timovi. Na onoj za prvi Xbox i PS2 je radio veliki broj ljudi koji su radili i na Chaos Theory a đubre za Xbox 360 i PS3 čiji smo port imali zadovoljstvo da igramo i u PC izdanju je razvijao neki Ubijev azijski B tim. Ubisoft je nažalost marketing fokusirao na izdanje za nove konzole tako da je većina igrača propustila pravi SC4.:( SC Double Agent za PS2 je u svakom pogledu dostojan naslednik prva tri. Preporučujem vam da ga obavezno odigrate preko emulatora. Naravno PS2 je bio to što je bio pa će grafika biti slabija od PC izdanja prvog dela ali to je mali problem.

    OdgovoriIzbriši
  11. Double Agent je peti dio serijala, a četvrti je Essentials za PSP.

    Serijal je poslije trećeg dijela skrenuo sa dobro utabanog puta i očigledno izgubio na kvalitetu.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja se sećam da su PC igrači hvalili Double Agent kada je izašao. Samo je zahtevnost kritikovana. Znam da sam ja uživo u igri! Posle Convictiona je ušlo u modu da se pljuje i Double Agent a pitanje je vremena kada će doći na red i Chaos Theory itd... Toliko o "fanovima"

    @dekip
    Jesi li uopšte pokušao da pogledaš onaj video koji sam ostavio? To neće biti samo opcija i svaka misija će moći da se pređe na taj način...

    Ovde je po nekima izgleda problem što neće biti kazne za nasilan pristup. Zanimljivo kako se na primer Deus Ex igre hvale upravo zato što nude igračima mogućnost da igraju onako kako njima odgovara! Ko hoće da igra kao čistu pucačinu može tako, ko hoće da igra kao staromodnu šunjalicu može tako. Svaki pristup ima svoje prednosti i mane i sve na kraju zavisi od igrača. Što se mene tiče igra koja daje igraču izbor više stilova igranja je napredak u odnosu na igru koja zahteva isključivo jednu vrstu pristupa...

    OdgovoriIzbriši
  13. jedina mana igre je sto je glas sema promenjen...

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!