22. ruj 2012.

Zašto je Dishonored olakšan?


Arkane Studios, autori naslova Dishonored, uložili su dodatni trud oko orijentisanja igrača kroz deonice svoje igre. Tokom testiranja pokazalo se da igrači nisu bili u stanju da ispune zadatak pri ruci bez nečega u igri što će im predočiti slijedeći korak. Što stoji iza potrebe da se pojednostavljuju nove igre? Da li smo otupili u moru naslova koji traže sve manje i manje razmišljanja?

Na testiranju misije u igri Dishonored, koja nudi više mogućih načina za prelazak svakog nivoa, igrači su besciljno šetali iščekujući riješenje jer nisu znali kako do njega da dođu. Pritom su previdjeli stepenište kojim se nisu popeli jer im je NPC stražar u igri rekao da je to zabranjeno. Autori kažu da su morali da uključe u igru nešto što će navoditi igrače na pravi put jer to nisu uspjevali da postignu sopstvenim zaključcima. Kao poslijedica, neke misije su postale čak i prelake, iako navode da će najmanje očigledni načini završavanja misija i dalje biti i najisplativiji.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 15:

  1. Baš me zanima kakvim idiotima su dali da testiraju igru, verujem da bi svako ko iole ozbiljnije igra igre snašao bez većih problema. -.-

    OdgovoriIzbriši
  2. "besciljno šetali iščekujući riješenje jer nisu znali kako do njega da dođu" - ljudima sa pola grama mozga, eto kome su dali da testiraju
    jeez...
    Vidim da ce ovo ipak biti mediokritet od igre :(

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa kad su beta testeri verovatno imali IQ manji od 100.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oh, come on! Dajte makar opciju da se olaksanja iskljuce!

    OdgovoriIzbriši
  5. Toliko o tvrdnjama da se Bethshitsda neće mešati u razvoj ove igre.

    OdgovoriIzbriši
  6. Marko F. је рекао...
    Oh, come on! Dajte makar opciju da se olaksanja iskljuce!

    +1! Imam zaista velika ocekivanja od ove igre, pre svega zbog neobicnog sveta. Nece valjda upropastiti dozivljaj tako sto ce nas igra voditi za ruku sve vreme?

    OdgovoriIzbriši
  7. hahhaahha ova vest zvuci presmesno!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne sećate se vesti da će Deus Ex HR imati sjajne žute pokazivače oko predmeta koji mogu da se koriste, jer su se testeri previše gubili i bilo im teško bez njih?

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa ako bude nešto slično kao DEHR onda će ta pomagala sigurno moći da se isključe u opcijama. Kao i uvek, kome je igra prelaka samo neka poveća stepen težine i isključi tu pomoć i to je to!

    OdgovoriIzbriši
  10. Testeri su ljudi koji su bili na sajmovima, dakle razna sorta sa različitim nivoom iskustva u video igrama tj. moći korišćenja sivih ćelija. To što postoji dizajn za nekog idiota ne treba da dotiče ostale i to Arkane neće da dopusti.

    Ono što razvojni studiji treba da rade u ovakvim situacijama jeste da smisle način na koji će se ta dodatna pomagala aktivirati. I to tako da nam, kada ugledamo kvazi-recenziju ili youtube snimak nekog hvalisavca, svima bude jasno da je taj čovek neprikosnoveni idiot. Ironično je što će takvi verovatno i prvi da urade recenziju, dok će se ostali batrgati do kraja. Ali iskustvo će samo jedne da oplemeni, dok će ostali biti stub srama igračke industrije današnjice.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ово је одлична вест ако планирана олакшања могу да се искључе јер тиме ће игра имати већи бр. корисника

    OdgovoriIzbriši
  12. Daj boze da mogu da se iskljuce. Bila bi fora da postoje bilbordi velicine 10mx10m na kojima pise "GO HERE TO KILL THE GUY TO COMPLETE THE LEVEL!"

    OdgovoriIzbriši
  13. Vidim da ti se nije svideo SC Conviction!:P
    Ja sam skoro sto posto siguran da će moći da se isključe isto kao u DEHR. Sami su rekli da im je cilj da naprave igru u stilu prvog Deus Exa i stare Thief trilogije a u tim igrama baš nema skoro nikakvog vođenja za ruku...

    OdgovoriIzbriši
  14. Osim sto je i DE:HR, na najvecem nivou tezine, sa svim pomocima iskljucenim, bez koriscenja augmentacija, jos uvek bio lak. Valjda ce ovo biti nesto teze... Stare Thief igre su mi uvek ledile krv u zilama.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!