19. lis 2012.

CD Projekt najavljuje Cyberpunk 2077


Početkom leta pisali smo o tome da je poljski studio, zaslužan za neverovatno dobre naslove Witcher 1 i 2, krenuo da radi na RPG igri u svetu budućnosti. Konačno su obelodanili i sam naziv, zvaće se Cyberpunk 2077. Mike Pondsmith, inače otac Cyberpunk pen and paper igre koja će biti uzor RPG naslova, ima samo reči hvale za razvojni tim i njihovu potpunu posvećenost. Uostalom, snimak konferencije iz Varšave vam je u nastavku pa pogledajte.



Malo reči o svetu igre. Odlikovaće ga daleko naprednija tehnologija budućnosti, a dizajn u maniru romana Vilijama Gibsona, te kultnog filma Blade Runner, kao i čuvene pen and paper igre Cyberpunk 2020. Mesto  najbitnijih dešavanja biće Night City, čime naglašavaju okruženje u noir stilu, a poznavaoci materije će moći da prepoznaju legendarni Afterlife klub i lokaciju Forlorn Hope. Ostale detalje možete da pratite i preko  novootvorene zvanične stranice.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 5:

  1. Nadao sam se da će otkriti više informacija o samoj igri!:( Za sada su otkrili da će imati sandbox okruženje. Sandbox ne mora odmah da znači open world ali ja mislim da bi full open world RPG u nekom cyberpunk settingu bio pun pogodak.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sandbox je precenjen naziv i često pogrešan, uostalom, najverovatnije je da igra neće biti baš takva. Ali vrstan, nelinearni RPG, to sigurno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja predpostavljam da su pod sandboxom mislili na velike otvorene lokacije i na veliki broj načina za rešavanje problema. Verovatno nešto kao Deus Ex ali u njihovom prepoznatljivom stilu. Ne verujem ni ja da će biti open world ali ipak mislim da bi to bila super stvar. Odavno sanjam da neko napravi cyberpunk igru u GTA fazonu, pa još kad bi tu bili bogati RPG elementi i izbori!:D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma jasno. Da je "otvoren" svet kao recimo Skyrim ili GTA ili pak Amalur, ali da pruža ultimativnu raznovrsnost i mogućnost izbora koji bi mogli da ga menjaju iz srži. Slično dizajnu koji ima Dark Souls, pre svega mislim na Anor Londo grad. Možda je takva igra samo san doduše :)

    Ali videćemo. Bolje je ostati blago optimistični skeptik, nego izgubiti nadu u poslednjem trenutku. Siguran sam da će nešto drugačije da probaju da urade sa ovom igrom, ali u svakom slučaju, ostanu li pri svojim korenima mi kao publika smo mirni i zadovoljni.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!