11. lis 2012.

Chris Roberts radi na igri Star Citizen, učestvujte u razvoju


Chris Roberts, autor svemirskih simulacija Wing Commander i Privateer, nakon više od decenije provedene u filmskoj industriji predstavio je svoj novi projekat pod naslovom Star Citizen. Obećava impresivnu grafiku, detaljan svijet, duboku priču i opaku borbu u svemiru. Roberts ističe svoju želju da povrati inovaciju u proces razvoja PC igara, a pogotovo u žanr svemirskih simulacija. Igra je već dvanaest mjeseci u produkciji, a da bi se privela kraju potrebna je pomoć igrača.


Igra koristi sistem finansiranja od strane igrača putem zvaničnog sajta, sličan onome putem sajta Kickstarter, gdje u zavisnosti od sume novca koju priložite dobijate odgovarajuću nagradu. Roberts predviđa da će najverovatnije biti potrebno oko dvije godine dok potpun prizvod ne bude dostupan, ali će igrači koji pruže podršku projektu moći da ga zaigraju već za godinu dana. Kao prednost ovog načina finansiranja između ostalog navodi i mogućnost bliske saradnje sa igračkom zajednicom tokom razvoja igre. Star Citizen neći zahtjevati nikakvu pretplatu već će se plaćati samo jednom tokom prvobitne kupovine, a unutar igre će biti moguća kupovina dodataka za brodove i ostale predmete.




















Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Ta grafika! o.O Ljudi su stvarno napregli i Cryengine 3 i najmoderniji hardver do krajnih granica, sve je in-game a izgleda kao visokobudžetni film.
    Da vidimo da li će ovo biti dugo čekani naslednik Freelancera!

    OdgovoriIzbriši
  2. Al` je omatoreo Kris, lele!

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim kako se Roberts svojski trudi da sakrije činjenicu da je ovo još jedan MMO sa mikrotransakcijama. Zbog toga je PC ekskluziva, sve ostalo je pokušaj da zaradi pare na staroj slavi i manipulisanje osećanjima jednog dela PC igrača.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!