19. velj 2013.

Novi izgled bloga

Ranoranioce je jutros zatekao delimično drugačiji izgled bloga. Čitaoci koji idu na spavanje kasnije, možda su promenu uočili još sinoć. Zadržali smo (barem delimično) staru šemu boja, tako da se nadamo da promena nije prevelika. Raspored elemenata je drugačiji, a dodali smo i neke savremene funkcije koje su neophodne za lakši rad i komunikaciju, a nisu bile moguće u okviru stare teme. Pokušaću ukratko da vam predstavim šta je novo, kako biste se što lakše snašli i brzo privikli na nov izgled.



Svi važni linkovi premešteni su u glavni meni, koji sada ima "ladice" u kojima se skrivaju podmeniji. Ovo nam je omogućilo da na manjem prostoru predstavimo sve važne linkove, te da u budućnosti lako dodamo nove po potrebi. Prva nova rubrika koju uvodimo jeste Uputstva, gde smo smestili nekoliko uputstava i vodiča koji su do sada bili deo opštije kategorije kolumne. Premeštanjem svih važnih linkova u jedan meni, pomoćno polje sa strane oslobođeno je za neke druge stvari stvari, koje su ranije bile daleko manje uočljive.



Ranije smo bili prinuđeni da slike i ugrađeni video postavimo u širini od najviše 530 tačaka, ali nova tema omogućava da koristimo čitavih 640 tačaka širine, kao što je slučaj upravo u ovoj vesti koju čitate. Ovo će omogućiti veću preglednost slika iz igre i promotivnih video snimaka koje nam šalju izdavači i PR agencije. Međutim, tu nije kraj priče o slikama!



Sada vam je dostupan i LightBox, tj. mogućnost da jednostavnim klikom na sliku otvorite mikro-galeriju koja sadrži sve slike iz istog članka. Dakle, nema više potrebe da svaku sliku zasebno otvarate u novom prozoru - iako možete i dalje tako da radite, ako želite. Ovo je veoma korisno prilikom čitanja vesti u kojima se nalazi više desetina slika iz igre koju sa nestrpljenjem iščekujete.



Na koncu, ali svakako ne najmanje važno, promenjen je sistem na koji funkcionišu komentari, pa je sada moguće odgovoriti određenoj osobi direktno ispod njenog komentara, bez potrebe da se koriste grafički simboli da se naznači kome se obraćate. Dovoljno je kliknuti na link "Odgovori", a blog će automatski dodati vaš odgovor odmah ispod onog koji ste citirali. Pored toga, ponovo smo omogućili prijavu komentatora uz pomoć naloga van Google mreže, što znači da možete da se prijavite ne samo svojom Gmail adresom, već i Wordpress, AIM, LiveJournal ili OpenID nalozima.

Razlog za ovo jeste promena koju planiramo u organizaciji grupe Gold Club. Umesto kao do sada da se računaju komentari i nagrađuju najaktivniji svakog meseca, želimo na mesečnom nivou više da potenciramo običnu Igrorama grupu na Steamu/Steamgiftsu, dok bi Gold nagrađivala najaktivnije komentatore tokom četvrtine godine, tj. u tromesečnim periodima. Dakle, prvo prebrojavanje i izvlačenje biće krajem marta... Nadamo se da će mogućnost odgovaranja doprineti diskusijama.

Kako vam se čini?
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 27:

  1. dobar, samo vam još treba neki slider na početnoj. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Одлично, заиста одлично. Сашивено по мери.
    По мени, мала замерка што нисте ставили број коментара по чланку на насловној. То је прво на шта сам обраћао пажњу на старој теми.

    OdgovoriIzbriši
  3. Da, i ja bih voleo da mogu sa naslovne da vidim da li ima novih komentara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Broj komentara sada se prikazuje uz datum i autora članka. Verujem da je to lepo mesto za ovu informaciju.

      Izbriši
  4. Odlično izgleda, svaka čast. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Promena jeste poveća i to na bolje! Moderniji dizajn, komentari, skockan meni, pregled slika - očigledan napredak. Ovako nešto je baš falilo starom blogu. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Sjajna ideja za dizajn. Keep it up!

    OdgovoriIzbriši
  7. Oдлично за коментаре. Можда евентуално да их мало одмакнеш од аутора.

    OdgovoriIzbriši
  8. И промени "objavu u tijeku". Једноставно сам алергичан на братију.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blogger ne podržava Serbian latin, samo Cyrillic i Croatian, tako da je to kompromis, ako ne želimo da ugrađeni linkovi budu drugačiji od ostatka bloga. Preživećeš za tu jednu riječ.

      Izbriši
  9. Odlican dizajn, znatno preglednije nego ranije

    OdgovoriIzbriši
  10. Malo mi je bilo neobično na početku, ali dobro je.
    Još kada bi malo i forum osvježili, bilo bi odlično.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad si poslednji put bio na forumu? Osvežen je :)

      Izbriši
    2. U vrijeme pisanja komentara bilo je sve po starom, sada vidim da je izmjenjeno :D

      Izbriši
    3. Moguće da si ubo dok sam još testirao, pre nego što sam pustio novu temu "u divljinu". :)

      Izbriši
  11. Suuuuper, sta drugo da kazem. Samo napred :D

    OdgovoriIzbriši
  12. U dnu svakog članka/stranice nalaze se linkovi "Prethodna strana", "Naslovna strana" i "Naredna strana". Među njima sada se nalazi i link "Skoči na vrh strane", koji omogućava da ne morate da pomerate ekran da biste se vratili do gornjeg menija, dovoljno je da kliknete na to. Nije najznačajnija stvar posle točka, ali zna da bude korisno.

    OdgovoriIzbriši
  13. Одлично изгледа. Највише ми се свиђа микро галерија!

    OdgovoriIzbriši
  14. Ali prosto neverovatno kako slike lepo upadaju u članak. Veličina, boje, razmak između slova.

    OdgovoriIzbriši
  15. Meni se forum najvise svidja. :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Мислим да би требали да додате линк за форум на врху стрнице.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. И некако зјапи рупа у сајдбару између фејс лајкерса и фид ридерса. :)

      Izbriši
    2. Zajednica > Forum.

      Zjapi kod tebe, jer nisi dovoljno poznanika sa Fejsa upoznao sa čarolijom Igrorame. Ako pogledaš slike u članku, videćeš da se nekima lepo popune tri reda sličica.

      Izbriši
    3. Фејс користим само утолико да додам дугмад по пројектима које радим. Имам само једног пријатеља.

      'Ладно нисам приметио линк горе. Сори...

      Izbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!