6. velj 2013.

Special Forces - Team X, prvi utisak

Razvojni tim Zombie Studios, autori besplatne pucačine po imenu Blacklight: Retribution, objavili su danas novu igru, Special Forces - Team X. Posredi je svojevrstan nastavak serijala Special Forces, koji je svojevremeno objavljivao pokojni Microprose. Prava na ime nekada slavnog izdavača i njegove naslove sada poseduje Interactive Game Group, koji je i naručilac ovog ostvarenja. Međutim, daleko da je reč o skrnavljenju - isprobali smo ovo ostvarenje i naš prvi utisak veoma je pozitivan!



Već na prvi pogled uočava se licencirano naoružanje, promenljive mape (ne sećam se da sam video sličnu mogućnost u drugim naslovima, ali ispravite me ako znate neki), mogućnost okršaja između 2-4 tima, prilagođavanje likova i njihov napredak po nivoima iskustva, više različitih pravila igranja... Deluje da će igra biti neočekivani hit godine, ali za punu recenziju ipak ćete morati da se strpite, jer potrebno je vreme da se ovakva igra detaljno testira.

Primerak igre za testiranje ustupio je izdavač



Autor teksta, Nikola 'Walker' Bulj, jedan je od tri osnivača i urednika Igrorama bloga.

Saradnik je mesečnika "Svet kompjutera" od aprila 2008. godine do danas. U toku 2010. godine bio je jedan od urednika mesečnika "Gameplay", za koji je povremeno pisao i ranije. Učestvuje u radu nekoliko internet prezentacija i projekata, a godinu dana je pisao i za TV emisiju "Play Games".

Sve recenzije ovog autora

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

  1. Kapiram da je glavna taktika u igri skrivanje i provirivanje. Ne svidja mi se sto dvojca mogu da stanu na jedan cosak, nadam se da ce to ispraviti...
    Dobro treba razmisliti da li da se pazari.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, posredi je cover-based shooter, što za divno čudo radi (ima igara gde ta mehanika nije dobra i uništi doživljaj), nego sam ja usput otkrivao kako se šta radi pa nisam baš najbolje prikazao kako se zapravo igra.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo sa zaklonima djeluje dobro, ali kao što se vidjelo ne pomaže ako nemaš pajdu koji čuva drugu stranu, tako da je timska igra od presudne važnosti.
    A ovo što se tiče broja timova, mogu 4 tima da se kolju međusobno u isto vrijeme?! Ludnica! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš mi je ovo po trejlerima izgledalo kao bzvz igra ali sada ispade da bi ova igra mogla biti odlična MP zabava!:D

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!