19. ožu 2013.

ESET krivi savreme DRM tehnike za širenje virusa

Sigurnosna firma ESET, poznata po antivirusu NOD32 i njegovim naslednicima, objavila je saopštenje u kojem krivi savremene igre, koje zahtevaju stalnu vezu sa udaljenim serverima, kao što su SimCity, WOW ili Diablo III, za novu epidemiju nezaustavljivih virusa. Naime, u istraživanju koje je ESET izveo u Ujedinjenom kraljevstvu, otkriveno je da čak 40% igrača ovih naslova, koji su se prethodno predstavili kao iskusni i tehnološki potkovani korisnici, ne bi znalo da prepozna viruse i savremene tehnike krađe ličnih podataka skrojene namenski za njih. Štaviše, veliki deo anketiranih je zarad smanjenja kašnjenja odziva komandi isključio svoju antivirus zaštitu tokom igranja. Rešenje, smatraju u ESETu, leži u novoj vrsti antivirus programa koji neće smarati igrače iskačućim prozorima i koji bi zauzimali manje resursa kako ne bi negativno uticali na igranje, ali i u boljoj edukaciji igrača o opasnostima kojima mogu biti izloženi.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 9:

  1. Nema tog antivirusa koji će da budalu spreči da pošalje user/pass u odgovoru na mail koji je došao sa blizzard@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina... Al' ne mogu da napadaju igrače javno, to su ipak - mušterije. :)

      Izbriši
    2. Да ли сте знали да ако напишете своју шифру за свој Google налог у коментару на овом блогу а притом испред написте pass: шифра ће бити заштићена тј. приказана у облику звездица!?
      Ево примера:
      pass: *****************

      Izbriši
    3. MiNed, ne glupiraj se, ostavi te fazone za fejs... Znam šta pokušavaš da dokažeš, al' nije ok.

      Izbriši
    4. pass: dobraguzicajenajbolja

      Ne radi. :P

      Izbriši
  2. Moraju izglada svi da iskoriste priliku da okrive novi SimCity za nešto!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ključna reč - svi :D

      Mene pomalo zabrinjava ta neka nova vrsta antivirusa o kojoj pričaju. Budalu koja ne zna da ne daje svoje podatke gde ne treba ne možeš da naučiš (bar ne ako ne želi da nauči), ali možeš uvek da iskoristiš. Verovatno će opet da dođe do hajke oko preteranog nadgledanja korisnika.

      Izbriši
    2. Pa moraš priznati da je malo bzvz. Ovo teško da ima veze baš sa novim SimCity-em ali eto ovi iz ESET-a su videli o čemu se priča ovih dana, i odlučili da ovako privuku pažnju na sebe i svoje proizvode.

      Izbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!