21. ožu 2013.

Ko rano rani, Early Access grabi

Valve, proslavljeni stvaraoci Steam-a, Kantera, Haflajfa, Portala, one pucačine sa zombijima, one pucačine sa šeširićima i drugih svetskih čuda, objavili su otvaranje novog servisa pod naslovom Early Access.

E, sad. To su igre koje još nisu gotove, igre koje su u toku razvoja. Međutim, igrači imaju priliku da isprobaju i tako nedovršene igre, zavire iza kulisa i daju neke konstruktivne (ili destruktive, već po želji i raspoloženju) predloge. 

Ne samo da igrači mogu da dele među sobom sličice iz igre, komentare i sve uobičajeno, već mogu da prijave razvojnom timu gde su bagovi, problemi, zaglavljivanja, gluposti i sve tako. 

Zez je jedino u tome što igre za koje želite da dobijete pristup morate da platite (ako već nisu besplatne), što malo liči na kupovinu mačke u džaku, pa ćemo da vidimo da li će im ova ideja propasti kao i Steam Greenlight ili će se na nešto dobro izroditi.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 5:

  1. Nisam znao da je Steam Greenlight propao. Sto mi daje priliku da pitam, pored vesti o igrama, hoce li biti cescih vesti o desavanjima u velikim (i malim) igrackim kucama, statusima razlicitih Kickstartera i slicno, za nas koji hronicno nismo u toku?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gabe je izjavio da Greenlight ne samo da nije pomogao, nego je povećao problem i stvorio zagušenje. Sledeći korak je pretvaranje steama iz prodavnice u prodajni API, tako da izdavači sami mogu da ponude šta god žele...

      Izbriši
    2. Да ли се зна хоће ли омогућити и програме који нису игре или то и даље остаје мала пробрана листа?

      Izbriši
    3. Au, nisam znao za to. Hvala na objasnjenju.

      Izbriši
  2. Идеја и није толико лоша ако је цена мања него када игра званично изађе, тако да се добије нека врста Kickstarter/Pre-order-а

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!