5. ožu 2013.

Najavljen je Thief


Nakon što je prvobitno trebao biti objavljen Thief 4, Eidos-Montréal je zvanično najavio igru Thief, koja će predstavljati reboot serijala. Igrači će se naći u ulozi vrhunskog lopova, po imenu Garrett, u avanturi iz prvog lica koja dozvoljava prelaženje dionica na više različitih načina. Igra je smještena u gradu pod nazivom The City, u kome vladaju bolest i glad, a narod vapi za nekom promjenom. Autori obećavaju da će igra zadržati sva glavna obilježja serijala, a igraču omogućiti da se zaista osijeća kao majstorski lopov. Eidos-Montréal je razvojni tim koji je zaslužan za Deus Ex: Human Revolution. Igru možemo očekivati u 2014. godini.


Time has moved on. Power has shifted. New greed replaces the old.
But to remain free in The City of chains – that is still the greatest prize.
First I stole to survive… then I survived to steal.
I am one man; I hear your secrets, see your hidden truths.
I am the shadows, the dark and deadly, the velvet night. You will not see me coming.
I am Garrett….What’s yours is mine.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

Broj komentara: 17:

  1. Ne znam kako da se osecam povodom ovoga. Thief mi je najomiljenija serija igara, i prilicno sveta. Nastavak sam sa zadovoljstvom ocekivao, pogotovo nakon Deus Exa HR koji je dobrim delom uhvatio osecaj originala, ali reboot...? :-/

    Sve se nadam da ce zadrzati glavnu pricu, i da ce doci isti glumac da da glas Garettu kao i u originalnom Thief-u...

    OdgovoriIzbriši
  2. Predobro, sanjam da bude predobro, samo da puste razvojni tim da radi kako zna i ume. Ti momci su se dokazali su na novom Deus-u. Imala je igra mana, ali je bila sjajna svejedno. Igra bez mana ne postoji po meni, pa makar i kokao kraljice koje mi lome kosti pogledom. To se istrpi i pređe kad tad.

    Elem, producenti da budu što dalje od generalnog toka razvoja ove igre. Moraju da puste ljude iz razvojnog tima da rade bez dodatnih glupavih zahteva, dakle do tog određenog i zadatog roka naredne godine neka im se ni ne obraćaju. Nikakav "Ćao momci!", samo u širokom luku da ih izbegavaju. Ukoliko tako sve prođe, eto novih i starih ljubitelja i srećnih kupaca na izvolte.

    Mene samo plaši eto to, da ne zaseru zbog, ponavljam, glupavih zahteva producenata. Ako ih požuruju, dobićemo polu-kopiju Dishonored-a. To i nije toliko loše, ali najbolje bi bilo da to jednostavno...ne urade tako! Drugo, ako još u jednoj igri protagonista opsuje svoju definiciju, svoju bit, sebe kao junaka ili svoju najkarakterističniju osobinu, moraćemo da žrtvujemo nekoga bogu besa. Hajde što se Dante u novom DmC ostvarenju posrao na sve ljubitelje serijala (sa izjavom o sivoj kosi), jer je to kao "kewl!" producentima (tj. retardima), ali je to uradila i nova Lara. E sad, tu je problem što je Tomb Raider igra čiji je izdavač Square. Nekima je očigledno to što je uradio Capcom izgledalo kao "kul" nu-age emo-adolescentni fazon, te su rešili da urade isto i sa mlađanom Larom. I ko je onda tu lud, a ko zbunjen?
    Igrači su ti koji povraćaju na takve stvari, a ko je lud da daje pare na igru kada se ni protagonisti ne igra? Dok svi drugi ostanu zbunjeni, jer je samo tim producentskim budalama tako nešto shvatljivo i poistovećuje se sa "cool" efektom klinaca današnjice. E pa gospodo i gospođe producenti...
    Znači, bude li Garret rekao nešto u fazonu "poserem ti se ja na ovaj lopovluk" ili "ko me terao da budem lopov, majko što me nisi tukla kada sam bio mali", sledi impalement na rđav, čelični kolac. Probadanje će početi sa one strane gde najviše boli, a posle će da jauču i kukumaču gejmerskom bogu besa kako im je prodaja dostigla jedva milion primeraka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa rekli su da će Garret biti potpuno amoralan lik. Uopšte ga neće interesovati da se bori protiv plemstva i da spašava Grad i njegove stanovnike, samo ga interesuje zarada!:D To je jedna od prvih stvari koje su rekli u Game Informeru i prvom videu, glavni lik neće biti nikakav heroj.
      A za DMC i novog dantea se uopšte ne slažem, nije on uopšte toliko drugačiji od starog što se tiče ličnosti a sama igra je neverovatno dobra!:D

      Izbriši
    2. Ne, ne. Pogrešno si me razumeo. DmC je sjajna igra, a pretpostavljam da je i novi Tom Raider. Ali ti poducentski ispadi su nepotreban debilizam zbog čega će igra da pati. Jer niko ne vidi šta je tu kul od igrača.

      Izbriši
  3. Izbrisao sam prvi komentar zbog hrpe grešaka pri kucanju, jednostavno ne funkcionišem kako treba pre podne.

    DE:HR je bio odlična igra ali neću sebi dozvoliti da budem optimističan. Hard-core stealth i visoka produkcija danas uopšte ne idu zajedno. Pogledajte Dishonored, to je odjednom postao benchmark za jednu šunjalicu i imerzivnu simulaciju. Da. Dishonored. Igra koja je dubinom i kompleksnošću dizajna znatno iza DE:HR a sa Thef igrama, čiji je kao naslednik, ne može ni da se meri.
    Hitman Absolution recimo nisam igrao ali znam šta sam pročitao, video i, najvažnije, čuo od onih čije mišljenje poštujem. Odela iz SE i Eidosa će pokušati istu stvar i ovde. Ne očekujem ništa više od Dishonored-a sa nešto kompleksnijim nivoima i više customizacije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je Dishonored odlična igra tako da ne vidim problem!:D Dishonored sa više customizacije bi bio pun pogodak jer je po meni baš mali broj skillova i opreme bio najveći nedostatak igre! Posebno ako se igra kao staromodna šunjalica jer se tada pištolj i sve moći i oprema koji ubijaju nikada ne koriste.:(
      Za Hitman Absolution kao fan serijala mogu da kažem da je bio dostojan nastavak. Bolje sam probaj igru ako si fan umesto da slušaš hejtere!:D

      Izbriši
    2. Dishonored je šunjalica koju bilo ko može da igra i da se pri tome oseća pametno, u tome je fora.;) Šunjanje je neverovatno lako, igra je najlakša ako se igrate kao stealth ubica jer rano može da se otključa skill koji tela eliminisanih neprijatelja pretvara u pepeo. To odmah negira potrebu za planiranjem, određenim redom eliminacije neprijatelja, skrivanjem tela... Prosečan fan pucačina može da igra Dishonored kao šunjalicu i da se opet oseća moćno, kao "pro". Shvatate?:) Čak je i no kill prelazak samo nešto teži i zahteva minimalno strpljenje i planiranje.
      Igra je "najkompletnija" i najizazovnija kada se igra kao skoro čista akcija na najvišem nivou težine jer tada se koriste sve sposobnosti, raspolaganje resursima ima smisla (stealth igrač nikada neće koristiti napitke za healovanje, skoro nikada one za manu, većina apgrejdova koje možete da kupite je beskorisna) a ponekad mora i stealth da se kombinuje sa akcijom u trenutcima kada se treba rešiti velikog broja neprijatelja.

      Izbriši
    3. Bogme, za Ghost achievement si morao da planiraš i da se kljukaš mana napitcima. Takođe, da uložiš u Possession i Time Stop. Preći igru korišćenjem samo Possession sposobnosti je pravi izazov i vrlo zabavno.
      Ali...
      Lično ne vidim problem u dizajnu, sve su napravili od nule i savršeno funkcioniše. Problemi oko prelaženja stoje, a pre svega zbog zbrz priče i MUTAVOG! lika. Prelako i smori na kraju.

      Ko god da pravi Thief igru, ako makne taj "svemoguć sam" deo, uradiće siguran pomak ka napred. Ali neće da doraste legendi, naravno. Čak i tako, u današnje vreme, to je mnogo bolje nego nešto drugo. Tipa Garret koji koristi luk i strelu kao Hawkaye ukršten sa Prophet-om iz Crysis-a. Užas...

      Izbriši
    4. Eh, ja sam taj ačivment dobio u prvom prelasku (s tim što sam morao da ponovim zadnji deo igre, jer se jedna khm... stara dama računala kao ubistvo). Mislim da sam imao tonu nepotrošenog novca i punu zalihu potion-a na kraju igre.

      Deo Dishonored-a koji je mene najviše razočarao je dizajn misija. Prve dve (ne računam bekstvo iz zatvora) su bile dobar početak ali sve posle toga je linearnije, linearnije, linearnije i manje, manje, manje. Mark of the Ninja (2D igra!) ima bolje, kompleksnije dizajnirane nivoe od kasnijih misija u Dishonored-u. I to uopšte nije jedina stvar po kojoj je MotN ispred Dishonored-a. Još jednom, to je prokleta 2D igra.

      Izbriši
  4. http://gamingeverything.com/42090/thief-tons-of-details-from-game-informer/
    Piši propalo.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. *clings strongly to a thin strand of hope* Might... still... be... good...

      Izbriši
    2. Pisi propalo zbog nekog ziljavog bloga? o.O

      Izbriši
    3. Sve što piše na tom blogu je preuzeto iz Gameinformer-ovog teksta (potvrđeno). Neke stvari zvuče kul ali druge su zaista zabrinjavajuće. Taj focus deluje kao integralni deo gejmpleja, ne nešto što se jednostavno može izbegavati ili čak isključiti u opcijama.

      - He then uses Focus to look at the wall Eastwick is examining
      - Focus shows a mysterious symbol written on the wall in blue energy
      - Symbol corresponds to one of the runes written on the medallion
      - Garrett turns a band of the medallion to line up that rune with an arrow, but the medallion then begins to glow with a similar blue energy
      - Four adjacent rooms show four more symbols to line up
      - After the last symbol is in place, the medallion whirls and spins

      Ugh.
      Volim i kako posle "Garrett isn’t a fighter" dolazi opis uloge focusa u... borbi.

      Izbriši
    4. Pa moguće je da je neophodan focus samo u nekim trenutcima kao za tu zagonetku ali moći će igra većinom da se igra normalno bez njega. Može da se koristi u brorbi ali isto kažu da je borba sa više protivnika baš teška a verovatno će biti samoubistvo bez focus moći!:D

      Izbriši
    5. Jao kad vidim nešto kao taj focus smuči mi se, sad svaka druga igra mora da ima tu glupost. Po meni je to varanje i izbegavam ga u širokom luku.

      Izbriši
  5. http://www.eurogamer.net/articles/2013-03-05-thief-4-screenshots-leak-ahead-of-possible-reveal
    Tvrde da će biti manje action-oriented od Dishonoreda! Slike izgledaju dobro, igra je sada mnogo više u steampunk fazonu.

    Thief director Nicolas Cantin noted that Dishonored was "more action-oriented" than Thief will be. "There are options for stealth, but they're not really rewarding it," he explained of his competitor.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hajde da ne poredimo vise Dishonored i Thief. Dishonored je pokusao da se predstavi kao nesto sa cime nema veze, kao sunjalica, i sada je odjednom merilo za sve ostale takve igre.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!