15. tra 2013.

Tenkovski rat

Svi znamo da Wargaming i njihov World of Tanks vladaju tržištem igara u kojima se ljudi napucavaju tenkovima i za to troše ogromno vreme i novac. Gamebox je pokušao da stavi nogu u vrata i da se igrom Project Tank umuva na tržište.

Međutim, izgleda da Wargaming vlada oklopnom pesnicom. Tenkovski rat praktično je okončan tako što je Wargaming izdejstvovao da se Gamebox-ov sajt i stranica na Facebook-u naprosto - ukinu. Kao objašnjenje navode da je Gamebox pokušao da ukrade intelektualnu imovinu Wargaming-a i plasira igru koja će biti klon igre World of Tanks.

E, sad.

Gamebox mjauče i poziva sve poštene igrače da im pomognu, jer kako tvrde, samo su pokušavali da naprave svoju igru, a Wargaming ih u tome sabotira. Oni koji su videli kako Project Tanks izgleda kažu da je zaista posredi klon, do te mere da su čak i tehnološko stablo i napredovanje u XP-u isti. S druge strane, pravno gledano, ukoliko nisu uzeli nijedan deo koda, nijednu sliku i nijedno jedinstveno i neponovljivo rešenje, Wargaming je zaista u ovom slučaju siledžija. To što garaža izgleda isto nije dovoljan razlog da nekom zatvore sajt.

Šta vi mislite? Ja mislim da Wargaming tripuje da su izmislili arkadnu simulaciju tenkova i baš ih boli briga da sa nekim dele tržište, čime njihov potez zaista predstavlja siledžijanstvo.


Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. Igram WoT i Wargaming jeste monopolisticki siledzija. Takav je i prema onima koji igraju njihovu igricu, sta li su tek spremni da urade konkurentima?

    OdgovoriIzbriši
  2. Kake! Po njima onda niko nema pravo da napravi multiplejer igru sa tenkovima jer to automatski znači da kopiraju WoT!:D Glupost

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!