15. tra 2013.

Hakeri napadaju

Što bi rekao gospodin Kasperski, jedini bezbedan računar je onaj koji nije priključen na internet. Nažalost ili na sreću, serveri velikih izdavača moraju neprestano da budu uključeni jer bi time ono O u MMO bilo iznevereno.

Znate da su hakeri napali PlayStation Network, Sony Online Entertainment i BioWare, ali na udaru su se našli i Trion Worlds, Cryptic, GamiGo, GameForge, Nexon, Square Enix i zapravo svi krupniji igrači na terenu online-igranja.

Zanimljivo je da Kurt Baumgartner, jedan od glavnih bezbednjaka u Kaspersky Lab kaže da je posredi napad jedne grupe hakera iz Kine. Osim što su zveknuli pomenute firme, hakeri grupe Winnti uspeli su da postave trojance još 2009. godine. Koristeći zamke koje su postavili pre četiri godine, ove nedelje hakeri su opet napali grupu online-izdavača.

Kako iz Kaspersky Lab-a kažu grupa nije tek neka naivna ekipa koja uživa da zagorčava život igračima, već sprovodi industrijsku špijunažu, krade materijale sa produkcijskih servera i pljačka ideje, izvorni kod i sve drugo što može da se upotrebi za izradu igara.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

1 komentar:

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!