28. svi 2013.

Najavljena igra Hellraid

Poljski razvojni tim Techland, autori nedavno objavljene igre Call of Juarez: Gunslinger i u nekim krugovima popularne co-op koljačine Dead Island, za kraj godine pripremaju naslov po imenu Hellraid. Reč je o hack&slash igri sa pogledom iz prvog lica i naprednim sistemom borbe, koji zahteva preciznost i pravovremenost udaraca, te sadrži RPG elemente i zasniva se na co-op mehanici. Nešto kao Dead Island, da tako kažemo, s tim da razlike postoje. Za početak, igrači putuju između deonica korišćenjem mreže čarobnih portala. Svaki nivo može se ponavljati u nedogled, kako bi se završile misije, uradili sporedni zadaci ili pobili različiti neprijatelji i sakupilo iskustvo. U co-op režimu saigrači nisu samo pomoćnici, već i konkurencija - iskustvo i bodovi su ograničeni i potrebno je otimati se za njih!




Postoji naoružanje za bliske, daljinske i magične okršaje. Mogućnosti oružja proširuju se jedinstvenim aktivnim osobinama koje poseduje svaka klasa, a koje služe da se izbegnu smrtonosne zamke, ispune ciljevi, pobede kraljice itd. Dostupne su četiri različite klase (ratnik, čarobnjak, paladin i lopuža), a svaka ima svoj razvojni put, kako bi mogla da se prilagodi stilu igranja koji volite. Dodatno mogu da se prilagode ukusu igrača nabavljanjem (pravljenjem, trgovinom sa drugim igračima i slično) jedinstvenih oklopa i naoružanja. Igru će biti moguće igrati i samostalno, ali samo u co-op režimu biće dostupni posedbni takmičarski izazovi.




Igra će posedovati i AI sistem nazvan Game Master, koji je sličan Directoru iz Left 4 Dead 2. Njegov je zadatak da od svake partije napravi potpuno novo i jedinstveno iskustvo, time što će birati prigodne zadatke za igrače, razmeštati neprijatelje i određivati njihov broj zavisno od veštine igrača i slično. Zahvljaujući toj delimičnoj nasumičnosti igre, autori se nadaju da će igrači duže ostati uz igru, te da će im pružiti dane i mesece zabave. Ako je dobro upeglaju i ne bude nervirajućih grešaka u kodu, možda im se želje i ostvare.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

3 komentara:

  1. Ovo bi mogla da ispadne jedna od boljih co-op igara! Borba i implementacija fizike na snimcima izgledaju veoma dobro, dosta liči na neprevaziđeni Dark Messiah.

    OdgovoriIzbriši
  2. I mene podseca na Dark Messiah. Interesuje me kako ce ispasti na kraju.

    OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!