13. pro 2013.

Bundle petak

Još jedan petak i ponovo smo sa vama. Ovoga puta vas upoznajemo i sa nekoliko novih, manje poznatih bundle sajtova. Dakle, još jednom vam želimo dobrodošlicu na pravo mesto za vašu bundle kupovinu! Još svega par dana je ostalo do kraja Jumbo paketa. U utorak su otkrivene i tri bonus igre za sve one koji su kupili ili tek nameravaju da kupe BTA paket, tako da trenutno ponuda izgleda ovako:

Osnovni paket (minimalna cena - 1 $):
- Natural Selection 2 (Steam)
- Sanctum 2 (Steam)
- Magicka sa dva DLC-a: Vietnam i Dungeons and Daemons (Steam)

BTA paket (trenutna cena - 4.25 $):
- Orcs Must Die 2: Complete Pack (Steam)
- Garry`s Mod (Steam)
- Serious Sam 3: BFE (Steam)
- Sanctum: Collection (Steam)
- Orcs Must Die! GotY (Steam)
- Cities in Motion 2 (Steam)

Ovonedeljni sedmodnevni paket sadrži igre tri razvojna tima: Tripwire Interactive, ACE Team i ATLUS Games vam predstavljaju ukupno šest igara (četiri u osnovnom i još dve u BTA paketu)

Osnovni paket (minimalna cena - 1 $):
- Zeno Clash (Steam)
- Zeno Clash 2 (Steam)
- Killing Floor (Steam)
- Dwarfs?! (Steam)

BTA paket (minimalna cena - 6 $):
- Rock of Ages (Steam)
- Rising Storm (Steam)U sklopu promocije novootvorene digitalne prodavnice indie igara ShinyLoot, organizovan je i novi Build a Bundle paket koji će trajati do 16.12.2013. Minimalna cena iznosi 1.50 $ i za tu sumu možete odabrati 2 igre od devet ponuđenih, dok će vas svaka sledeća koštati još po 0.75 $. Ovoga puta ključeve nećete dobiti direktno na Groupees sajtu nego je sve igre prvo potrebno aktivirati na ShinyLoot (registracija je obavezna i besplatna).

Osnovni paket (minimalna cena za dve igre - 1.5 $):
- Hinterland (Steam)
- Children of the Nile Complete (Steam)
- Creeper World (ShinyLoot)
- Creeper World 2 (ShinyLoot)
- The Lunar Pack (Steam)
- Kingdom Elemental (ShinyLoot)
- The Few (Desura)
- Guy vs The Wicked and Nefarious Land (Desura)
- Little Trus Man (Desura)

Bonus (dobijaju svi, bez obzira koliko su igara iz osnovnog paketa kupili):
- Gravi (Steam)
- Aztaka (Steam)
- Alien Shooter 2: Reloaded (Steam)IndieGala ponuda je ostala ista kao i prošle nedelje: aktivni su Codemasters (otključana bonus igra za BTA kupce je FUEL) i IndieGala Limited paketi.Novi paket za ovu sedmicu je The Indie Capsule Bundle. Capsule paketi su već nekoliko puta bili na Groupees sajtu, a ovo im je premijera na BundleStars. Kao i do sada, nema razreda i cena je fiksna - 3.49 $ za sedam Steam igara. Nema žurbe, paket će biti u ponudi još skoro celih mesec dana.

- Insanely Twisted Shadow Planet (Steam)
- Blood of the Werewolf (Steam)
- Slender: The Arrival (Steam)
- And Yet It Moves (Steam)
- Doc Clock: Toasted Sandwich of Time (Steam)
- Plain Sight (Steam)
- Snuggle Truck (Steam)Prošle nedelje smo nepravedno izostavili Bundle in a Box, sajt koji je uglavnom orijentisan ka DRM-free igrama, ali ponekad ima i naslove koji se aktiviraju na Steam-u ili drugim servisima. Trenutno je aktivan The Indie Ordinary Gamer Bundle koji se sastoji iz dva nivoa i traje do 27.12. ove godine.

Tier 1 (minimalna cena - 1.99 $):
- One Finger Punch (Desura)
- QbQbQb (Desura)
- Saviors (Desura)
- Cognition Episode 1 (Steam)
- Slender 5 Pages (DRM-free)

Tier 2 (trenutna cena - 4.80 $):
- Rooks Keep (Desura)
- Isaac the Adventurer (DRM-free)
- Cognition Episode 2 (Steam)
- Hairy Tales (DRM-free)
- Along Came a Spider (DRM-free)
- The Grave Digger (Desura)Popularnost bundle sajtova je u stalnom porastu, pa nije ni čudo što se novi pojavljuju kao pečurke posle kiše. Poslednji u nizu je Bundle Bandits i njihov premijerni paket Indie Outbreak. Kod njih nema razreda, sve igre se dobijaju za jedan dolar, a sve to traje do 20.12.2013.

- Puddle (Steam)
- Fjong (Desura)
- Dr Bulbaceous (Desura)
- The A.Typical RPG (Desura)
- Reversion: The Meeting (Desura)
- Dead Hungry Diner (Steam)
- Paradigm Shift (Desura)Rumunski bundle sajt PlayInjector osvežio je svoju ponudu sa novim decembarskim paketom koji traje do kraja godine. Ponuda za 1 $ je standardna i sadrži četiri igre, dok se za 8 $ ukupno dobija čak trinaest igara. Za mnoge igre iz ovog paketa ne dobijate Steam ključ iako se iste nalaze u okviru te digitalne prodavnice.
  
Tier 1 (minimalna cena - 1 $):
- Farm For Your Life (DRM-free)
- Trapped Dead (DRM-free)
- Greed: Black Border (DRM-free)
- Grotesque Tactics (DRM-free)

Tier 2 (trenutna cena - 8.04 $):
- Bridge Constructor (DRM-free)
- Simon the Sorcerer (DRM-free)
- Jack Keane (DRM-free)
- Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts (DRM-free)
- Alien Shooter (Steam)
- Alien Shooter 2: Reloaded (Steam)
- Into the Dark (Desura)
- Zombie Shooter (Steam)
- Vampire Secrets: Eternal Love (DRM-free)Praznični IndieMeadow paket sadrži samo Desura igre, ali dobićete i Steam ključ kada i ako se neka od igara ikada pojavi u okviru te prodavnice (sve igre u ponudi su već u Greenlight programu). Minimalna cena je 1 €, dobijate osam igara, a ponuda traje do kraja meseca.

- Audio Venture (Desura)
- Metal Planet (Desura)
- Millennium (Desura)
- Memories of a Vagabond (Desura)
- Project Night (Desura)
- Rac and Ren (Desura)
- Siege Wars (Desura)
- Splatter (Desura)


Ne treba zaboraviti ni sajtove koji nude samo po jednu igru na sniženju (bilo da ponuda traje samo jedan ili nekoliko dana). Najpopularniji takav sajt je IndieGameStand koji trenutno u ponudi ima DRM-free verziju igre OIO za 1$, dok ćete za sumu veću od proseka (trenutno je to 1.65 $) dobiti i Steam verziju igre Puddle. Ponude na ovom sajtu traju tačno 96 h ili četiri dana.
I IndieRoyale (tačnije Desura pošto oni stoje iza ovog bundle sajta) je nedavno pokrenuo sličnu promociju pod nazivom DailyRoyale. Igre nisu tako jeftine (trenutno je Strike Suit Zero na 75 % popusta za 4.99 $), a akcije su ograničene i vremenski i količinski.
I Groupees sajt je u skorije vreme nekoliko puta organizovao sličnu akciju - Groupees Spotlight, ali tek treba da vidimo da li će zaživeti.


Treba obratiti pažnju i na igre koje su objavljene na Steam digitalnoj prodavnici nakon prodaje u nekom od paketa (da li kroz Greenlight program ili na neki drugi način). Uobičajena je praksa da naknadno dobijete ključ za aktivaciju igre na Steamu, pa ćemo se malo pozabaviti i takvim igrama koje su u proteklih desetak dana dobile ključeve.

- Particulars (Be Mine 9); dovoljno je otići na Groupees sajt i ključ će vas čekati na profilu.
- Postmortem: One Must Die Extended Cut (Bundle of the Damned 2); isti slučaj kao i za prethodnu igru.
- Darkout (Build a Greenlight Bundle 2); takođe Groupees sajt.
- NEO Scavenger (Be Mine 5); u ovom slučaju malo je komplikovanije doći do svog Steam ključa, a sve je objašnjeno u ovoj poruci.
- Wooden Sen`SeY (Build a Greenlight Bundle); ako ste aktivirali ključ na Desuri, dovoljno je posetiti ovaj link kako biste dobili i ključ za aktivaciju na Steamu.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

4 komentara:

 1. Nisam ni bio svestan da postoje ovoliki bundle sajtovi...

  OdgovoriIzbriši
 2. Uzeo sam novi Bundlestars paket zbog Blood of werewolf i Slender, probacu verovatno i Twisted shadow planet a ostalo cu razdeliti. Jumbo Humble bundle je obavezna kupovina, previse kvalitetnih igara na jednom mestu da bi se propustilo.

  OdgovoriIzbriši
 3. Uzeo Hinterland i Kingdom Elemental. Hinterland je odlican!!!! KE nije los, za sada malo neobicna strategija

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja sam isto uzeo taj bundle, samo sam odabrao Hinterland i Children of the Nile. Naravno osnovni HIB-ovi se baš retko zaobilaze. Iz novog BundleStarsa mi Blood of the Werewolf deluje zanimljivo, ali mi se ne daje 2.75€ samo zbog njega.

  OdgovoriIzbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!