15. sij 2014.

Steam prebacio 75 miliona aktivnih korisnika

Na prvoj Steam Dev Days konvenciji, koja je danas počela u Sijetlu i trajaće naredna dva dana, Valve je kao organizator sa ponosom objavio da je baza Steam korisnika premašila 75 miliona, što je skok od čak deset miliona aktivnih korisnika od oktobra prošle godine. Kao "glavne krivce" za ovakav trend, Valve vidi dobre ponude i popuste na Steam-u tokom predprazničnog i prazničnog perioda.


Na grafiku je prikazan geografski udeo ukupnih kupovina na Steam-u u toku 2013. godine. Kao što se i dalo očekivati, Severna Amerika i Zapadna Evropa i dalje drže najveći deo kolača (da ne kažemo pite), dok su najveći rast zabeležili Ruska Federacija i Brazil sa 5% odnosno 2% ukupnih kupovina. Ovaj porast je logična posledica otvaranja Steam Market-a i jednostavnog i bezbednog procesa nabavke igara iz regiona gde su iste jeftnije preko razmene direktno iz Steam klijenta.

Takođe, ponovo su ponovili ranije Gaben-ove izjave da Greenlight program treba da nestane. Ne zato što ne valja ili nije uspešan, već zato što će ga sopstvena evolucija učiniti suvišnim i nepotrebnim. Valve planira da ukloni sve prepreke za lako i jednostavno izdavanje igara na Steam-u, omogućavajući time malim developerima da jedino merilo njihovog uspeha bude tržište, a ne glasovi potrebni da igra prođe kroz Greelight program.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!