9. sij 2014.

Zatvoren Two Tribes... ili nije?

Ako ste se pitali otkuda toliki popusti na Two Tribes igre tokom jesenje i zimske rasprodaje na Steam-u, odgovor je brzo stigao. Naime, već dva meseca prostorije ovog nezavisnog studija iz Amersforta u Holandiji, poznatog po igrama Toki Tori i Rush, zvrje prazne. Posle više od deset godina rada svi zaposleni su otpušteni, planirani projekti su napušteni, a ostala su jedino dva suosnivača Martijn Rojvers i Kolin van Ginkel.

Njih dvojica su na zvaničnom blogu sada već ugašene firme, objavili da osnivaju novu, ćerka kompaniju koja će preuzeti sve projekte na kojima je prethodna radila. Matična kompanija Two Tribes Publishing, zadužena za izdavanje njihovih igara, takođe nije pogođena ovim promenama i nastavlja da radi po starom. Kao "glavnog krivca" za propast kompanije proglasili su višak različitih ideja, predug razvoj igre Toki Tori 2+ i njenu slabu prodaju.


Takođe su najavili i njihovu sledeću igru, 2D skrolujuću pucačinu koja će koristiti pokretač razvijen za igru Toki Tori 2+. Suosnivači kažu da su izvukli pouke iz ranijih grešaka, te da će biti angažovan daleko manji broj ljudi na razvoju nove igre, kao i da će mahom koristiti resurse iz njihovih prethodnih igara.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!