7. velj 2014.

Bundle petak

HumbleBundle se vratio sa igrama jednog vrlo poznatog gospodina, Groupees eksperimentiše sa cenama (ali ovoga puta svakako u korist nas kupaca), Double Fine organizuje još jedan Game Jam, skoro svi poznatiji sajtovi imaju nove pakete u ponudi, biće ovo veoma zanimljiva kolumna.
Dvonedeljni paket sa igrama ponovo jaše, a iz sedla sa korbačem u ruci nam se osmehuje dežmekasti Kanađanin, koji već više od dvadeset godina pozajmljuje svoje ime kao svojevrsan prefiks mnogim igrama. Pogodili ste - u pitanju je Sid Meier, a ovoga puta, umesto igri, svoje ime pozajmio je Humble Sid Meier Bundle paketu. Fantastičan izbor igara u razredu za jedan dolar, tim pre što Railroads ne možemo iz Srbije kupiti direktno na Steam-u. Skuplji razredi baš i nisu povoljni jer se Civ V mogao lako uzeti za džabe tokom Golden Joystick promocije prošle jeseni, a zatim i apgrejd do Gold varijante za sitan novac tokom rasprodaje ove zime. Za sada nema naznaka da će još igara biti dodato kasnije, mada jako bode oči izostanak legendarnih Pirata.

Osnovni paket (minimalna cena - 1 $):
- Civilization III Complete (Steam)
- Civilization IV Complete (Steam)
- Ace Patrol (Steam)
- Ace Patrol: Pacific Skies (Steam)
- Railroads (Steam)

BTA paket (trenutna cena - 8.89 $):
- Civilization V (Steam)
- Civ V: Gods & Kings (Steam)

Specijalni paket (minimalna cena - 15 $):
- Civ V: Brave New World (Steam)

Što se nedeljnog paketa tiče, u pitanju je delimična repriza ranijeg paketa - Double Fine Bundle sa pet igara u tri cenovna razreda, a sve to u sklopu promocije ovogodišnjeg Game Jam takmičenja - Amnesia Fortnight 2014. Ko još uvek nema igre iz osnovnog paketa ovo će mu dobro doći.

Osnovni paket (minimalna cena - 1 $):
- Psychonauts (Steam)
- Costume Quest (Steam)
- Stacking (Steam)
BTA paket (minimalna cena - 6 $):
- Brutal Legend (Steam)

Specijalni paket (minimalna cena - 16.74 $):
- Spacebase DF-9 (Steam Early Access)Pre standardne priče o paketima, sledi pohvala za Bundle Stars koji su u prethodna dva dana podelili impoznatnih 250.000 besplatnih Steam ključeva za igru Pid. Uz to nas, kako je uobičajeno, svake nedelje obraduju sa novim paketom - Extreme Sims Bundle koji donosi osam igara po ceni od 2.88 €:

- Ship Simulator Extremes (Steam)
- Lunar Flight (Steam)
- Dogfight 1942 (Steam)
- Bridge It (Steam)
- Airport Simulator 2014 (Steam)
- Skyscraper Simulator (Steam)
- Agricultural Simulator: Historical Farming (Steam)
- Woodcutter Simulator 2013 Gold Edition (Steam)

Pored paketa, u njihovoj prodavnici je između ostalih stvari na popustu i Gothic Universe (sastoji se iz tri Gothic igre) po ceni od 3.33 € (ponuda traje još 6 dana).Groupees sajt malo eksperimentiše, i moramo priznati da nam se njihov eksperiment definitivno dopada. Be Mine 11 paket nema BTA razreda, već svih 7 igara dobijate za samo jedan dolar. Za nepunih 6 sati prodato je 10.000 primeraka i već su otključana 3 bonusa, preostaju još tri a ponuda je u igri još cele dve nedelje:

- Grimm (Steam)
- Infected: The Twin Vaccine (Steam)
- Aerena: Clash of Champions (Steam), aktivacijom igre dobijate još jednu gift kopiju
- Shufflepuck Cantina Deluxe (Steam)
- Redshirt (Steam)
- Ultionus: A Tale of Petty Revenge (Desura)
- IL-2 Sturmovik: 1946 (Steam)
BONUS - The Body Changer (Desura)
BONUS - 1953: KGB Unleashed (Steam)

Za indie hipstere tu je Bundle Yourself paket koji traje još nešto manje od jednog dana, a nudi 4 igre po izboru za jedan dolar, dok će vas svaka sledeća stajati još po 25 centi. U pitanju su malo poznate indie igre koje se aktiviraju na Desura servisu, naravno uz obezbeđeni Steam ključ za neke od njih, ako se proguraju kroz Greenlight program:

- Orborun (Desura)
- Siege of Inaolia (Desura)
- Project APT (Desura)
- Loot Hero (Desura)
- Air Control (Desura)
- Astro Emporia (Desura)
- Hippocampal (Desura)
- Space Slice (Desura)

Pod Groupees Reflektorima (Spotlight) još danas je u ponudi simpatična TD igra Dinosaurs Go Home po ceni od jednog dolara, a za dolar više možete dobiti i igru Slam Bot Scrappers, naravno obe sa Steam ključem.


I IndieRoyale ima novi paket i ovoga puta su rešili da za promenu malo izmiksuju igre, pa da ne bude ceo paket samo sa desura ključevima. Pred nama je The Mixer Bundle sa čak 11 igara (jedna se još uvek ne zna), trenutna minimalna cena je 4.91 $, a sve traje još pet dana.

- Alien Spidy (Steam)
- The Journey Down: Chapter One (Steam)
- Miner Wars 2081 (Steam)
- Dollar Dash (Steam)
- Duke Nukem (Steam)
- Duke Nukem 2 (Steam)
- Cherry Tree High Comedy Club (Steam)
- Foreign Legion: Multi Massacre (Steam)
- Final Slam 2 (Desura)
- Party of Sin (Steam)
- ???
Dailyroyale nudi nekoliko igara na popustu, a najzvučnije ime je Realms of Arkania: Revised koji je na 75% popusta i može se uzeti za 4.99$.IndieGala takođe ima novi paket - Interstellar Bundle, koji je prvih 12 časova po predstavljanju bio na promociji tako da ste BTA paket mogli da kupite za 3.99 umesto za 5.99 $. Čak tri igre (Steam) iz BTA će otkriti kasnije, ali na to smo već navikli od njih. Paket će biti u ponudi još 12 dana

Osnovni paket (minimalna cena - 1 $):
- Cubicity (Desura)
- Interstellar Marines (Steam)
- Rush Bros (Steam)

BTA paket (trenutna cena - 6.05 $):
- Beast Boxing Turbo (Steam)
- Sang-Froid: Tales of Werewolves (Steam)
- Interstellar Marines: Spearhead Edition (Steam), po aktivaciji igre dobijate još jednu gift kopiju
- Pixeljunk: Shooter (Steam)
- ???
- ???
- ???Flying Bundle je još uvek aktivan sa svojim petim po redu paketom (minimalna cena je 3 $):

- Basket Belle (Desura)
- Booster Trooper (Steam)
- creaVures (Steam)
- Gish (Steam)
- Gravity Badgers (Steam)
- Hamlet (Steam)
- POP: Methodology Experiment One (Desura)
- Not the Robots (Steam)Blink Bundle je dodao po još jednu igru u svaki razred, međutim odustali su od najavljenog poteza da će se sa činom dodavanja igara cene paketa uvećati za po jedan dolar. Sve traje još nešto duže od pet dana:

Osnovni paket (cena - 1.99 $):
- Gnomoria (Steam)
- Sideway New York (Steam)
- Archon Classic (Steam)
- Light of Altair (Steam)
- I Have No Mouth And I Must Scream (Steam)


BTA paket (cena - 4.99 $):
- Blockland (Steam)
- Eldritch (Steam)
- Lilly Looking Through (Steam)
- Mutant Mudds Deluxe (Steam)
- Influx (Steam)
- Hero of the Kingdom (Steam)
- Astro Tripper (Steam)BundleBandits takođe imaju novi paket, a ovoga puta u njega su uspeli da uguraju čak dve igre sa Steam ključevima. Cena za osam igara je fiksna i iznosi 2 $, a sve traje još deset dana:

- Xotic (Steam)
- Zombie Shooter (Steam)
- Rhythm Destruction (Desura)
- Ultimate Space Commando (Desura)
- Cardmatch 3D (Desura)
- Just Kill Yourself (Desura)
- Pirate Jump 2 (DRM-free)
- Loot Hero (DRM-free)

Igre koje su dobile Steam ključeve u proteklih sedam dana:

- Hero Siege (Debut 8 Bundle); ključeve možete dobiti preko Desura klijenta.
- Super Killer Hornet Ressurection (Retro Bundle 2); ključevi su na Groupees profilu.
- Nightmares From the Deep: The Cursed Heart (Crack the Case Gamers Bundle, GamesRage); ključeve možete dobiti preko Desura klijenta.
- Little Racers STREET (The Indie Gamer Chick Bundle, Build a Greenlight Bundle 2); ključevi su na Groupees profilu, odnosno Desuri.

Za kraj smo ostavili jednu tužnu vest, a to je da smo izgubili jedno mesto gde su se mogle naći jako povoljne Steam igre. GreenManGaming je sa naplaćivanja u dolarima prešao na eure, ALI prilikom te tranzicije samo su prepisali cene po principu 1$ = 1€ i tako efektivno povećali sve cene igara za oko 25% (dok je kredit koji smo posedovali na sajtu prebačen po regularnom kursu), što je neviđeni bezobrazluk. Zbogom GMG, bilo je lepo dok je trajalo...
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. Još veći je bezobrazluk kad napišu da takvim promenama "izlaze u susret" kupcima iz raznih zemalja. Nisam video ni jedan komentar na Internetu u kojem je neko izrazio radost zbog ove promene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najveći je bezobrazluk što je sve to urađeno bukvalno preko noći. Mada verujem da je ovo isforsirana odluka od strane viših instanci, jer teško da bi neko bio dovoljno glup da samovoljno izvrši okakvo poslovno samoubistvo.

      Izbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!