16. ožu 2014.

Da li ste spremni za Start 2.0?

Hakatoni i džemovi. To vam je nešto kao LAN party dvajesprvog veka. Skupi se raznovrsna družina i onda u urnebesno kratkom roku nastane nešto veće od prostog zbira činilaca. Počelo je sa gejm džemovima (game jam) na kojima su nastajale igre, ali su uskoro i poslovni tipovi i "ozbiljni" programeri skapirali da je ova vrsta brzinskog zbora veoma korisna i produktivna.

U tom smislu ne čudi što FONIS, veoma aktivna i savremena studentska organizacija najavljuje svoj hakaton. Posredi je zbor, takmičenje u programiranju uz korišćenje tehnologija kompanije Microsoft. Projekat nosi naslov Start 2.0 (ovo je drugo izdanje hakatona) i održaće se na FON-u od 21. do 23. marta 2014. godine. 

Doskora je trajao Road to Start, skup radionica o tehnologijama koje će biti korišćene, a ukoliko ste propustili, materijale možete preuzeti sa zvaničnog sajta hakatona.

Biće ludo i brzo, na zadatu temu praviće se aplikacija, a rok je 24 časa. Posle toga, timovi će žiriju predstavljati svoj rad. Ko zna, možda će nečiji program završiti na tržištu. Uz današnje tehnologije i majstore programere, sasvim je izvesno da vešta družina postigne i komercijalni uspeh.

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!