2. ožu 2014.

Fedex u svemiru

Focus Home Interactive nas obaveštava da se rad na igri Space Run koju je zaista teško ukalupiti u neki od postojećih žanrova, polako ali sigurno privodi kraju. Uglavnom delo jednog čoveka, Silvana Pasoa, koji je nakon 10 godina rada u industriji video igara odlučio da pokuša da sam napravi igru. Tako je nastao Space Run, svemirska pucačina koja inspiraciju donekle vuče iz proslavljenog Faster Than Light, ali koncept menadžmenta i nadogradnje svemirskog broda diže na potpuno novi nivo, uvodeći elemente tower defense-a i drugih žanrova.

Nalazite se u ulozi veštog kapetana Baka Mena koji je večito bez prebijene pare u džepu. Rešen da to zauvek promeni on osniva kompaniju za prevoz i dostavu tereta po širom poznatog svemira. Na svojim putovanjima nailazićete na pirate i druge lupeže koji su bacili oko na vaš dragoceni tovar, guste pojaseve asteroida koji prete da unište vaš brod, ali i druge, nimalo prijateljski nastrojene, prevoznike koji će pokušati da vam silom preotmu posao. Novac dobijen od razvoženja paketa ulagaćete u vaš brod koji će vremenom, od najgore kante prerasti u najjaču letelicu u univerzumu.


 Demo verzije su već dostupne novinarima, dok će prva javna prezentacija igre biti obavljena tokom Game Dev konferencije koja se održava u San Francisku od 17. do 21. marta. Igra će biti objavljena tokom maja meseca, po ceni nižoj od 10$.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

1 komentar:

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!