28. svi 2014.

Super Street Fighter 4 prelazi na Steam

Ukoliko ste igrali neku od igara koja se pokreće putem Games for Windows Live sistema, verovatno vam je poznato koliko taj servis ume da bude nestabilan. U slučaju igara poput Street Fighter 4, GFWL-ove bubice su mogle da dovedu do prekida meča ili čak gubljenja svih otključanih titula. Capcom je najavio da će trenutno aktuelno izdanje igre, Super Street Fighter 4: Arcade edition, 30. maja napustiti GFWL vode i preći na potpunu Steam integraciju. Odličan potez, jer će samim tim igru konačno biti moguće nabaviti i iz našeg regiona (bez korišćenja posrednika iz drugih regiona ili putem Steam trading) a fizičko izdanje će biti moguće aktivirati na Steam-u. Loša vest je da, ukoliko ste DLC kostime kupovali putem GFWL prodavnice, oni neće biti preneti. Ako već imate Steam izdanje, sav DLC sadržaj ostaje netaknut, samo će biti potrebno pustiti igru da uradi konverziju sačuvanog profila prilikom prvog pokretanja.

Naravno, ova ubrzana tranzicija je priprema za Ultra Street fighter 4 koji se očekuje 8. avgusta u vidu DLC-a za postojeće korisnike (15eur) i samostalne igre (30eur). Kakva je sudbina ostalih Capcom igara sa GFWL aktivacijom još uvek se ne zna, a gašenje servisa bi trebalo da se desi početkom jula.
Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

2 komentara:

  1. Oni su kao završili sa prebacivanjem igara na steamworks, sudeći po onoj listi koja kruži netom. Mada, još uvek ne verujem da su se odrekli Resident Evil 5. Nadam se da će izbaciti kompletnu verziju sa svim dlc-ovima, utoliko više jer sam ga uzeo za dva ipo ključa, nadajući se baš tome :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno se nadam da nisu zaboravili da postoje igre iz Dead Rising serijala pre "dark&brooding" dela koji su izbacili za Xbone, DR2 nisam zeleo da nabavljam dok je imao GFWL jer je to cinilo igru nestabilnom.

      Izbriši

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!