16. kol 2014.

Another Perspective,recenzija

Radi se o logičko platformskoj igri nezavisnog tima Shaun Spalding Games, koji čine upravo Šon Spolding, dizajner i tvorac igre, za koju je muziku radio Metju Harington a likove Hana Presvel.


Priča ove igre ispričana je u formi teksta koji se pojavljuje tokom igre. Taj tekst je ustvari monolog glavnog junaka, koji se menja sa drugačijim pogledom istog tog junaka.
Kako, pitate se vi? Tako što lik otkriva da ima svoje drugo ja, drugu perpektivu i drugi pogled na svet oko sebe. Početni nivoi igre su sporijeg tempa i predstavljaju neku vrstu uvoda u mehaniku igranja. Izvođenje je veoma jednostavno i svodi se na logicko prebacivanje između dve ili vise kopija bezimenog glavnog junaka, kako biste dospeli do ključa koji otključava sledeci nivo.

Kao što samo ime igre kaze, igra vas tera da nivoe posmatrate iz vise perspektiva-pogleda na datu situaciju npr, imate situaciju u kojoj se jedan lik nalazi na stepenicama koje vode do ključa ali on zbog svog pogleda ne može da ga iskoristi za otključavanje vrata, te se morate prebaciti u kožu drugog lika sa drugim pogledom i stepenice ce nestati što znači da sa drugim alter egom vašeg lika možete dopreti do ključa i nastaviti dalje.

Kao sto rekoh sama mehanika igre se svodi na prebacivanje između dve ili vise kopija naseg junaka. Ovakve mozgalice su srž ove igre i rešavanje ovih situacija stvara osećaj zadovoljstva kod igrača. Sa povecanjem broja soba i ključeva povećava se i broj kopija glavnog junaka. Negde na polovini igra postaje repetativna jer se šablon izvođenja koji ste do tada već savladali ponavlja. Igra poseduje i Mistery mod, koji nudi nešto više od glavne igre, a to su mozgalice i još mozgalica koje su znatno teže od onih u glavnoj priči.


Ukoliko ste pristalica kratkotrajnog igranja od oko dva sata , a volite da puno razmišljate onda je ova igra po ceni od 6 dolara kao stvorena za vas. Ukoliko ipak od igre tražite zabavu na duže staze zaobiđite ovaj naslov.

Primerak igre za testiranje ustupila kompanija Digerati Distribution

Ako vam se ovaj članak dopada, podelite ga sa prijateljima: Twitter Facebook

0 comments:

Objavi komentar

Pravi PC igrači uvek ostave komentar!